Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den 21 il için sıcaklık uyarısı yapıldı... İşte o iller...

Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den 21 il için sıcaklık uyarısı yapıldı... İşte o iller...
Karadeniz Bölgesi'nde sağanak yağış beklenirken, ülkenin geri kalanında mevsim normallerinin üzerinde bir sıcak hava etkili olacak. Meteoroloji, 21 ilde hava sıcaklığının 35 derecenin üzerinde olacağını açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülkenin kuzeydoğusu ile İç Ege ve Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı bulutlu, Giresun'nun iç kesimleri, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan ve Kars çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Sıcaklığın 35 derecenin üzerinde olacağı iller; Manisa, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Burdur, Isparta, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Siirt, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Tunceli şeklinde sıralandı.

RÜZGAR

Rüzgarın genellikle kuzey, yurdun güney kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısında zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.

Etiketler :