Soylu'nun dilekçesinde yazılmayan gizli cümle: Kime ne mesaj verdi? Dilekçenin şifreleri!

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle Meclis Başkanlığı'na başvurdu. Soylu'nun verdiği dilekçesinde ise dikkat çeken ifadeler yer aldı. Bu ifadeleri ve verilen bu dilekçenin asıl mesajını Gazeteci İsmail Saymaz anlattı.

Eski İçişleri Bakanı, AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle Meclis Başkanlığına başvurdu. Soylu, 26 Temmuz Cuma günü TBMM Başkanlığına dilekçeyle başvurarak yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Soylu, "Halihazırda üyesi olmaktan onur duyduğum Gazi Meclis'imizin çatısı altında da milletimizi temsil ve hizmet ifasıyla, milletvekilliği görevimi yaparken, hükümetlerimizi, İçişleri Bakanı olarak görev yaptığımız dönemi, şahsımı ve birlikte görev yaptığımız arkadaşlarımızı hedef alan ve devletimizin itibarını ayaklar altına almak isteyen dahili ve harici menşeli çok sayıda mesnetsiz, tamamen iftiraya dayalı, manipülatif ve çoğu benzer mahfillerden üretilen organize ve sistematik karalamalarla karşı karşıya kalmış bulunmaktayız" değerlendirmesinde bulundu.

DİLEKÇESİNDEKİ MESAJ NEYDİ?

Gazeteci İsmail Saymaz, Soylu'nun dilekçesinde vermek istediği mesajı Halk TV canlı yayınında Buket Güler'e anlattı.

Saymaz, şöyle konuştu:

"Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dilekçesinin tarihi 26 Temmuz. Karşılıksız ve hükümsüz bir dilekçe, dokunulmazlığı kaldırılamaz. Bunu da en iyi soylu biliyor. Gerçekten bir niyeti olsaydı suç duyurusunda bulunurdu.

Dilekçeyi okuduğumuzda muhalefete yönelik öfkesinden bu dilekçe verilmiş. Özgür Özel'in belli başlı konuşmaları dilekçede yer alıyor İçişleri bakanlığı döneminde dile getirilen eleştirilere karşı organize bir saldırıdan olduğundan söz ediliyor.

"SOYLU MUHATABINI GİZLİYOR"

Muhalefetin kendisine orantısız şekilde saldırdığını düşünerek bu hareketi yapmış. Ancak Soylu asıl muhatabını gizliyor. İlk harfinden son harfine kadar muhalefete yazılmış olsa da dilekçenin asıl muhatabı aslında farklı.

"DİLEKÇE ASLINDA İÇİŞLERİ BAKANI'NA"

Yazılmayan gizli cümle şudur: Süleyman Soylu, güçleneceğine inanıyor. Dilekçesiyle İçişleri Bakanına mesaj gönderiyor.

Bu dilekçe aslında AKP'ye verilecekken Meclis'e verilmiş bir dilekçedir.

Bu dilekçenin asıl muhatabı AKP'dir. Ben 7 yıl boyunca bakanlık yaptım. Bu hükümetin payidar olabilmesi için bütün imkanlarımı kullandım, bunun karşılığında yapayalnız bırakıldım. Bu bir protesto mektubudur. Siz beni yapayalnız bıraktınız. Soylu, bu motivasyonla ilerliyor. "

ŞAMİL TAYYAR'DAN DESTEK

Üç dönem AKP vekilliği yapan Şamil Tayyar'dan da Soylu'ya destek geldi. Sosyal medyadan açıklama yapan Tayyar, şöyle konuştu:

Kaynak:halktv.com.tr