BTK'dan küresel teknik krizle ilgili flaş açıklama! | SON DAKİKA

BTK'dan küresel teknik krizle ilgili flaş açıklama! | SON DAKİKA
Microsoft'un sisteminde yaşanan sorun nedeniyle dünya üzerinde küresel teknik bir kriz yaşanıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) konuyla ilgili açıklama geldi.

Microsoft'un sisteminde yaşanan sorun dünyayı etkiledi. Havalimanları, bankalar, hastaneler ve şirketler yazılımla ilgili sorun yaşıyor.

BTK'dan küresel teknik sorunla ilgili yapılan açıklamada "Yaşanan aksaklığın siber saldırı kaynaklı olmadığı, kesintinin CrowdStrike ürününü kullanan kurum ve kuruluşlarda meydana geldiği tespit edildi" denildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da "Bir siber saldırı söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

BTK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Windows işletim sistemi kullanan cihazlarda global çapta meydana gelen kesintiye ilişkin yapılan inceleme neticesinde yaşanan aksaklığın siber saldırı kaynaklı olmadığı tespiti yapılmıştır.

Söz konusu kesintinin CrowdStrike ürününü kullanan kurum ve kuruluşlarda meydana geldiği tespit edilmekle birlikte çözüm önerileri SİP platformu üzerinden tüm SOME’lerimiz ile paylaşılmıştır.

Ülkemizin siber sınırlarını korumak için yerli ve milli ürünlerimizle 7 gün 24 saat aralıksız çalışmaya devam ediyoruz."