Bozkurt Selamıyla Tartışılan Merih Demiral'ın Paylaşımı Gündem Oldu: "Allah Belanızı Versin"

Bozkurt Selamıyla Tartışılan Merih Demiral'ın Paylaşımı Gündem Oldu: "Allah Belanızı Versin"
Dün akşam Türkiye ve Avusturya arasında oynanan Euro 2024 son 16 eşleşmesinde 2 gol atarak Türkiye'yi çeyrek finale çıkaran Merih Demiral, gol sevincinde "Bozkurt" işareti yaparak tartışma konusu olmuştu. Demiral hakkında UEFA tarafından soruşturma başlatılırken, milli oyuncunun aylar önce Suudi Arabistan'da yaşanan Atatürk krizindeki paylaşımı yeniden gündem oldu.

Türkiye, Euro 2024'te son 16 karşılaşmasında Avusturya ile eşleşmiş ve Merih Demiral'ın iki golü ile karşılaşmayı 2-1 galip tamamlayarak adını çeyrek finale yazdırmıştı.

Maç sonrası hem Türkiye hem de dünya gündeminde tartışılan konulardan biri de Merih Demiral'ın gol sevinci oldu.

bozkurt6.webp

İÇİŞLERİ BAKANI TEPKİ GÖSTERDİ, UEFA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Türkiye'de çoğu zaman "Milliyetçi Hareket Partisi" ve "Ülkü Ocakları" izle özdeşleştirilen hareket, Avusturya ve birçok Avrupa ülkesinde geçtiğimiz yıllarda yasaklanmıştı. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bozkurt hareketinin "aşırı sağcı" bir ifade olduğunu belirterek, bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtmiş ve UEFA'yı göreve davet etmişti.

UEFA, bugün yaptığı açıklamada Demiral hakkında soruşturma başlatıldığını belirtirken, Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise soruşturma kararına tepki gösteren bir açıklama yayınladı.

Sosyal medya kullanıcılarını ikiye bölen durumun ardından Merih Demiral'ın aylar önce yaptığı bir paylaşım yeniden gündem oldu.

SUUDİ ARABİSTAN KRİZİ YENİDEN GÜNDEM OLDU

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde 29 Aralık 2023 tarihinde oynanması planlanan karşılaşma, iki takımın maç öncesi ısınmaya Atatürk tişörtleriyle çıkmasına ve karşılaşma seremonisinde Atatürk pankartı taşımalarına müsaade edilmemesi üzerine iptal edilmişti.

merih7.jpg

Fenerbahçe ve Galatasaray kafilesi maça çıkmadan Türkiye'ye dönme kararı alırken, Türkiye'de Suudi Arabistan yönetimine yönelik gösterilen sert tepkilerden Merih Demiral da nasibini almıştı.

Suudi Arabistan liginde forma giyen Merih Demiral, daha önce de verdiği asker selamı ve milliyetçi açıklamaları ile kamuoyunda tanınan bir figür haline gelirken, Suudi Arabistan yönetimi ile yaşanan "Atatürk krizi" karşısında sessiz kalması, sosyal medya kullanıcılarının tepkisini toplamıştı.

Suudi Arabistan'da forma giyen tek Türk futbolcu olan Merih Demiral'ın olay sonrasında hiçbir paylaşım yapmaması tepkiye neden olurken, milli futbolcu kendisine gösterilen tepkilere verdiği yanıt ile herkesi şoke etmişti.

"ETKİLEŞİM İÇİN BU ŞOVLARI YAPIYORSUN! ALLAH BELANIZI VERSİN"

Kendisine yönelik "Kaan Ayhan gol sevinci yaşarken senin kişisel showuna katılmadı asker selamı vermedi diye kameralar önünde artistlik yapıyordun. Şimdi mevzu Atatürk ama sesin soluğun çıkmıyor. Koysana tepkini en milliyetçi sensin" ifadelerinin yer aldığı bir paylaşıma yanıt veren Merih Demiral, "Aynı saatte maçta olduğumu biliyorsun ona rağmen etkileşim için bu şovları yapıyorsun Allah belanızı versin" ifadelerini kullanmıştı.

demiral33.jpg
Dün akşam yapılan bozkurt selamı sonrasında çıkan tartışmalarda birçok kullanıcı Merih Demiral'ı destekler nitelikte paylaşımda bulunurken, Demiral'ın Suudi Arabistan liginde forma giydiği için Aralık ayında yaşananlar karşısında sessiz kaldığını hatırlatan bazı kullanıcılar ise, dün yapılan hareketin "şov" olduğunu belirterek, milli oyuncuya sert eleştiriler getirdi.