Boykot yazısı yazan gençler tutuklandı: Dükkan önünde protesto
İzmir'de bir dükkanın duvarına boykot ile ilgili yazı yazan gençler 'Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklanmasına neden olduğu iddia edilen esnaf protesto edildi.
Öğrenciler adına hazırlanan basın açıklamasında, "Bu düzenin ihbarcılığını ve tezgahçılığını yapan tüm işletmeleri teşhir edeceğiz." denildi.
GENÇLERİN TUTUKLANMASINA NEDEN OLMAKLA SUÇLANAN ESNAFA PROTESTO
İzmir'in Konak ilçesinde 21 ve 22 yaşlarındaki üniversite öğrencileri S.V. ile O.G., bir dükkanın duvarına 'boykot' ile ilgili yazı yazdıkları gerekçesiyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla tutuklandı.
Öğrencilerin, işletme sahibinin şikayeti ve işletmeye ait güvenlik kameraları üzerine teşhis edildiği iddiası üzerine bir grup üniversite öğrencisi, söz konusu dükkana yönelik boykot başlattı.
Bir grup öğrenci, tutuklanan arkadaşlarına destek için işletmenin önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.
"ÜLKEDEKİ BÜTÜN HUKUKSUZLUKLARA İTİRAZI BÜYÜTTÜK"
Öğrenciler adına hazırlanan basın açıklamasında, İmamoğlu’nun gözaltına alınıp tutuklanmasıyla başlayan eylem sürecinin devam edeceği belirtilerek şunlar söylendi:
"Şu an önünde basın açıklaması yaptığımız işletme, iki sıra arkadaşımızı ihbar ederek tutuklanmalarına sebep olmuştur. AKP-MHP iktidarının Ekrem İmamoğlu'nu gözaltına almasıyla beraber başlayan eylem süreci devam ediyor.
Üniversitelerden sokaklara kendi taleplerimizle, rengimizle, ülkedeki bütün hukuksuzluklara itirazı büyüttük. Gençliği geleceksiz bırakan iktidara karşı yürüttüğümüz mücadeleyi İstanbul'dan İzmir'e, Eskişehir'den Adana'ya yüz binlerle beraber büyüttük. Hukuksuzluğu hukuk haline getiren bu iktidarla 20 yıldır barışmadık, barışmayacağız"
Üniversiteli 2 genç Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklandı
"BASKILARLA, TUTUKLAMALARLA BİZLERİ YILDIRAMAYACAKSINIZ"
Eylemcilere yönelik gözaltı ve tutuklamaların "hukuksuz" olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
"İşçi sınıfını yoksullaştıran, binlerce çocuğu okul sıralarında aç bırakan, kadın cinayetlerini haklayan bu iktidar milyonların gözünde meşru değildir. Yürüttüğü gözaltı ve tutuklamalarla meşruluğu gittikçe azalmaktadır. Bu çırpınışları karşısında geri adım atmayacağız. Safları daha da sıklaştıracağız. Tutuklama operasyonuyla acımasızlık rolü oynayan bu iktidarın acımasız olduğunu zaten biliyoruz. Bu düzenin ihbarcılığını ve tezgahçılığını yapan tüm işletmeleri teşhir edeceğimizi buradan duyuruyoruz. Baskılarla, tutuklamalarla bizleri yıldıramayacaksınız."