Boykot gerekçesiyle işten atılan Sleepy işçisi haklarını aldı!

Boykot gerekçesiyle işten atılan Sleepy işçisi haklarını aldı!
Gaziantep'te Eruslu Sağlık Ürünleri (Sleepy) fabrikasında boykot paylaşımı yaptığı gerekçesiyle, tazminatsız şekilde işten atılan işçi Cüneyt Tişkaya'nın talepleri, yönetimle yapılan görüşmenin ardından kabul edildi. Karara göre Tişkaya, kıdem ve ihbar tazminatını eksiksiz şekilde alacak.

Geçtiğimiz günlerde boykot çağrısı yaptığı gerekçesiyle tazminatsız olarak işten çıkarılan, Ersulu Global'e ait Eruslu Sağlık Ürünleri (Sleepy) fabrikası işçisi Cüneyt Tişkaya, haklarını alacak.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınıp tutuklanmasıyla başlayan sokak eylemleri 2 Nisan'da 'Ekonomik Boykot'a dönüştü.

TAZMİNATSIZ ŞEKİLDE İŞTEN ÇIKARILAN SLEEPY İŞÇİSİ HAKLARINI ALDI

Ülke genelinde 2 Nisan'da ekonomik boykot çağrısı yapıldı. Whatsapp'tan boykot çağrısına destek paylaşımı yapan, Eruslu Sağlık Ürünleri fabrikası işçisi Cüneyt Tişkaya, söz konusu paylaşımının ardından tazminatı verilmeden işten çıkarıldı.

Eski AKP Gaziantep İl Başkanı Ökkeş Eruslu'nun ailesine ait olması sebebiyle firma, boykot listesinde yer alıyordu.

Tazminatsız şekilde işten çıkarılan Cüneyt Tişkaya bugün, yönetimle yaptığı görüşmenin ardından taleplerinin kabul edildiğini açıkladı.

Whatsapp'tan konuya dair paylaşım yapan Tişkaya, işten çıkış kodunun değiştirilmesi ve bir hafta içerisinde kıdem ve ihbar tazminatı haklarının ödenmesi yönünde fabrika yönetimiyle anlaşmaya vardığını belirtti.

"İHBAR TAZMİNATI HAKLARIMIN ÖDENMESİ KONUSUNDA ANLAŞMAYA VARILDI"

Tişkaya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bir süre önce işten çıkarıldığım Eruslu Sağlık Ürünleri fabrikası yönetimiyle yaptığımız görüşme sonucunda sorunun çözümü konusunda anlaşmaya vardık. İşten çıkış kodumun değiştirilmesi ve bir hafta içinde kıdem ve ihbar tazminatı haklarımın ödenmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Mağduriyetimin ortadan kaldırılması noktasında adım attıkları için Eruslu yönetimine teşekkür ederim. Bu süreçte, başta BİRTEK-SEN Sendikası olmak üzere, bana destek olan, yanımda olan herkese teşekkür ederim."

saddsafdsa.jpg

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi