Bornova Belediyesi'nde O Hastalara Büyük Destek

Bornova Belediyesi, bünyesinde bulunan sağlık merkezinde obeziteyle mücadele edenlere destek olmak için ücretsiz diyetisyen hizmeti sağlıyor.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için yurttaşların spora erişim başta olmak üzere her alanda yanlarında olduklarını vurguladı. Başkan Eşki, "Çağın hastalığı obezite ile mücadelede en önemli yöntem hareketli olmak. Bu nedenle parklar ve yeşil alanlarda hareket etmeyi teşvik edecek çalışmalarımız bulunuyor. Obezite sorunu yaşayan Bornovalıların bu hastalıktan kurtulmalarına yardımcı olmak için Sağlık İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde ücretsiz çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

04b0823a-4e0f-41a6-a739-2f6831f5af80-w.jpg

"SONUNA KADAR TAKİPTEYİZ"

Diyetisyen Elif Boztaş ise, "Obezite günümüzde en yaygın olarak karşılaştığımız sağlık sorunları arasında ön sıralarda yer alıyor. Biz de polikliniğimize gelen Bornovalılara yaşları, sağlık durumları ve yaşam biçimlerine uygun beslenme programı oluşturarak, onları sağlıklı kiloya inene kadar takip altında tutuyoruz" diye konuştu.

9d433e60-82bc-4c76-b201-8123e754f038-w.jpg

1 YILDA 46 KİLO VERDİ

Belediye’nin diyetisyen hizmetinden yararlanan Hayri Soylu, bir yıl önce poliklinikte 126 kilodan 80 kiloya indiğinin altını çizerek, "Şu anda kendimi oldukça mutlu, dinç ve sağlıklı hissediyorum. Bornova Belediyesi’ne verdiği bu hizmetten dolayı çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:ANKA