Bornova Belediyesi de "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" pankartı astı

Bornova Belediyesi de "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" pankartı astı
Bornova Belediyesi Büyükpark'taki binasına "Kadınların yaşam hakkı, eşitlik ve özgürlük için İstanbul Sözleşmesi yaşatır" yazılı dev pankart astı.

AKP tarafından İstanbul Sözleşmesi'nin hedef alınmasına tepkiler sürüyor. İzmir'de İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen ve Güzelbahçe gibi belediyeler sözleşmeyi savunmak amacıyla başta hizmet binaları olmak üzere kentin çeşitli noktalarına pankartlar ve İstanbul Sözleşmesi'ne yönlendiren QR kodlu billboardlar yerleştirmişti. Bornova Belediyesi'nin de Büyükpark'taki ana hizmet binasına "Kadınların yaşam hakkı, eşitlik ve özgürlük için İstanbul Sözleşmesi yaşatır" yazılı bir pankart asıldı.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ise kadına yönelik şiddete hiçbir şekilde tolerans gösterilmemesi gerektiğini belirterek, “Şiddetin önlenmesi, mağdurların korunması ve şiddet uygulayanların gerekli cezaları alması bu sözleşmenin temel taşlarını oluşturmaktadır. Ancak İstanbul Sözleşmesi’ni imzalamak yetmez. Asıl olan uygulamaktır. Biz de kurum olarak buna dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak istedik” ifadesinde bulundu.

Etiketler :