Boğaziçi'nde öğrencilere canlı yayında gözaltı

Boğaziçi Üniversitesi yine polis ablukasında. Kampüse girişlerine izin verilmeyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine polis müdahale etti. Açıklama yapmak isteyen öğrenciler canlı yayında gözaltına alındı. Boğaziçi'nde şu ana kadar 10'dan fazla öğrencinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, arkadaşlarının tutuklanmasını protesto etmek için bugün saat 12.30’da Güney Kapı önünde bir araya geleceklerini duyurmuştu.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci’nin şikayeti üzerine iki arkadaşlarının tutuklanmasına tepki göstermek isteyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri polisin sert müdahalesiyle gözaltına alındı. Öğrencilere polis şiddeti araç içerisinde de devam etti.

Üniversite içinde toplanan öğrencilere de polis müdahale etti. Öğrenciler polisi okula sokmamak için direnirken “Polis defol üniversiteler bizimdir” sloganları attı. 
 

whatsapp-image-2021-10-07-at-13-03-55.jpeg

Polis okula giremeyince daha kalabalık bir çevik ekibiyle kapıya yüklendi ve okulun kapısı açıldı. Ablukaya rağmen kampüse girmeyi başaran öğrenciler açıklama yaptı. Öğrenciler polise, "Sizi burada bulunduran ve motivasyon ve saikleri çok iyi biliyoruz. Fakat sizde şunu bilin, 5 sene önce aynı motivasyona sahip polisler şu an Silivri’de" diye seslendi. 

 

 

whatsapp-image-2021-10-07-at-14-51-07.jpeg

Canlı yayında gözaltı

Öğrenciler daha sonra yine açıklama yapmak istedi. Öğrencilere polis müdahale etti. HALK TV canlı yayınında öğrenciler gözaltına alındı.  10'un üzerinde öğrencinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

 

Etiketler :