Boğaziçili öğrencilerinin duruşmasında arbede yaşandı

Boğaziçi eylemlerinin 2 Şubat'taki Kadıköy protestolarında ikisi tutuklu 23 kişinin yargılandığı davanın Kartal Adliyesi'nde gerçekleşen ilk duruşmasını takip etmek isteyen milletvekillerinin salona girmesine engel olundu, salon girişinde arbede yaşandı.

Boğaziçi eylemleri nedeniyle yargılanan öğrencilerin duruşmasını takip etmek isteyen milletvekillerinin salona girişine izin verilmedi, salon girişinde arbede yaşandı. 

Duruşması bugün başladı 

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih buluya yönelik 2 Şubat'ta Kadıköy'de 2 Şubat'ta Kadıköy'de düzenlenen Boğaziçi eyleminde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Boğaziçili Şilan Delibalta ve Anıl Akyüz'ün de aralarında olduğu 23 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması bugün 09.30'da İstanbul Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başladı. 

"1 Nisan’da boykottayız" çağrısı eylemlerinde 35 gözaltı 

Boğaziçi Direnişi’ne katıldıkları için tutuklu yargılanan Anıl Akyüz ve Şilan Delibalta’nın davasının duruşmasında önce arkadaşları destek olmak için Kadıköy Rıhtım’da bir araya gelmek isteyen ve "1 Nisan’da boykottayız" çağrısıyla Kadıköy’de eylem yapmak isteyen öğrencilere dün polis sert müdahalede bulundu ve 35 kişi gözaltına alınmıştı. 

Boğaziçi Dayanışma'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımla, gözaltında olanların darp edildiğini duyurdu. 

ex69cgywuamfnjx.jpeg

Gözaltındaki öğrenciler serbest bırakıldı

Öğrenciler, sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüler. 2911 sayılı yasaya ve kolluk kuvvetlerine mukavemet ettikleri gerekçesiyle göz altına alınan öğrencilerin tamamı gece saatlerinde serbest bırakıldı. 

Boğaziçili tutukluların ilk duruşması: Arbede yaşandı 

Kadıköy’deki Boğaziçi eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan Boğaziçili Anıl Akyüz ve Şilan Delipalta’nın da aralarında olduğu 23 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşmasına katılan milletvekilleri darp edildi. 

Duruşmanın bugün 09.30'da başlaması planlanıyordu fakat 10.45 itibarıyla başladı. Basının ve izleyicilerin alınmadığı duruşmaya, tutuklu öğrenciler Şilan Delipalta ve Anıl Akyüz getirildi. Milletvekillerinin duruşma salonuna alınmak istenmemesi üzerine arbede yaşandı fakat vekiller güvenlikleri yararak duruşmaya girdiler.

34344-18978.jpeg

“Başkanın talimatı var giremezsiniz”

Duruşmayı takip edenler arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, İstanbul Milletvekilleri Sera Kadıgil, Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Hüda Kaya’nın mahkeme salonuna girmesi “Başkanın talimatı var giremezsiniz” denilerek güvenlik tarafından engellenmeye çalışılıdı, salon girişinde arbede yaşandı. 

 

 

 

Etiketler :