BM, Hafter'e bağlı ordunun Trablus limanındaki saldırısını kınadı

BM, Hafter'e bağlı ordunun Trablus limanındaki saldırısını kınadı
BM Libya Misyonu'ndan yapılan açıklamada, Libya Ulusal Ordusu’nun dün Trablus Limanı’nda düzenlediği saldırıyı kınadı, Sputnik Arabic'e konuşan Abdulhadi Huveyj ise Türkiye'nin Libya'ya paralı asker gönderdiğini iddia etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Misyonu, Hafter’e bağlı Libya Ulusal Ordusu’nun Trablus Limanı’ndaki saldırısını kınadı.

Bugün BM Libya Misyonu tarafından yapılan açıklamada misyonun “Trablus’un deniz limanının dün Libya Ulusal Ordusu tarafından bombalanmasını güçlü bir biçimde kınadığı” bildirildi.

Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı Fayiz Sarraj dünkü saldırının ardından Cenevre'de bugün devam etmesi beklenen ateşkes görüşmelerine katılmayacaklarını açıklamıştı.

Reuters'ın aktardığına göre Sarraj bugün Trablus limanında gazetecilere yaptığı açıklamada “Öncelikle bizimle konuşmak isteyen tüm uluslararası oyunculardan güçlü bir sinyal gelmeli” dedi.

Türkiye Libya'ya paralı asker gönderdi iddiası

Libya'nın doğusundaki geçici hükümetin Dışişleri Bakanı Abdulhadi Huveyj, Türkiye'ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sputnik Arabic'e konuşan Abdulhadi Huveyj, "Türkiye'den Libya'ya bin paralı asker gönderildi. Üstelik Libya'nın kaynaklarıyla ve bunu yapan tanınmamış hükümetin kendisi. İktidarı kimlerin elleriyle ve hangi bedeller karşılığında ele geçirdikleri umurlarında değil. Hem Trablus'ta hem de ülkemizin diğer bölgelerinde her gün suç işliyorlar. Bu hükümet sık sık Ruslar da dahil olmak üzere diğer ülkelerin vatandaşlarını kaçırıyor" dedi.

Ne olmuştu?

Libya'da Halife Hafter komutanlığındaki Libya Ulusal Ordusu dün Trablus limanında silah ve mühimmat taşıdığını belirttiği bir Türk gemisini vurarak imha ettiğini açıklamıştı.

 

Etiketler :