BioNTech: Covid-19 aşımızı 12-15 yaş arasına uygulamak için AB'den izin alacağız

BioNTech: Covid-19 aşımızı 12-15 yaş arasına uygulamak için AB'den izin alacağız
Almanya merkezli BioNTech şirketi, Pfizer ile geliştirdikleri Covid-19 aşısının 12-15 yaş arası çocuklarda kullanımına izin verilmesi için Avrupa Birliği'ne başvuru yapmayı planladığını açıkladı.

BioNTech/Pfizer mart ayında yaptığı açıklamada, aşısının 12 ila 15 yaş arası gençlerde yüzde 100 etkili olduğunu kanıtladığını duyurdu. Açıklamada, ABD'de 2 bin 260 çocuğu içeren Faz 3 denemelerinin "Yüzde 100 etkinlik ve güçlü antikor tepkileri gösterdiği" ifade edildi.

Euronews'in haberine göre; şirket, önümüzdeki okul yılından önce bu yaş grubunu aşılamaya başlamayı umduklarını ve aşının kullanımını genişletmek için ABD Gıda ve İlaç Dairesi ve Avrupa İlaç Ajansı'ndan izin alacaklarını duyurdu.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nden (ECDC) alınan gözetim verileri, tüm yaş gruplarına göre 1-18 yaş arası çocukların hastaneye yatma, ağır hasta olma ve ölüm oranlarının daha düşük olduğunu gösteriyor.

BioNTech'in CEO'su Şahin çocukların aşılanması için tarih verdi

Alman Spiegel dergisine konuşan CEO Uğur Şahin, “Beş-12 yaş grubunda ilk sonuçları temmuzda gelebilir, daha küçük çocuklarda eylülde” dedi.

Şahin, Avrupa Birliği’nde de 12 yaş üstü için başvuru öncesi son aşamaya gelindiğini söyledi.

Mart sonunda yayınlanan bir araştırma BioNTech aşısının ergenlerde güvenli ve etkin olduğunu ve olumlu antikor yanıtı oluşturduğunu ortaya koymuştu.

Şirketin iki dozluk aşısı 16 yaş ve üstü için halihazırda onaylı.