Bingöl ormanları 8 saat boyunca cayır cayır yandı

Bingöl'ün Genç ilçesinde çıkan orman yangını söndürme ekiplerinin 8 saatlik mücadelesi sonunda kontrol altına alındı.

Genç ilçesine bağlı Çamlıyurt ve Soğukpınar köyleri arasındaki alanda çıkan yangın dün saat 17.30'da başladı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına Orman İşlerme Müdürlüğü, itfaiye ve jandarma ekipleri müdahale etti. Söndürme için 4 arazöz, 2 ilk müdahale aracı, 2 su tankeri, 3 itfaiye aracı, 5 iş makinesi ve 40 personel katıldı.

91285-1.jpg

8 SAAT BOYUNCA SÖNDÜRÜLEMEDİ

Korkutan yangında söndürme çalışmaları gece saat 01.30 sıralarında tamamlandı. Alanda gece boyu soğutma çalışmaları devam etti. Yangının çıkış nedeni ise henüz belirlenemedi.

91285-2.jpg

VALİ USTA: BU YILKİ EN BÜYÜK YANGIN

Vali Ahmet Hamdi Usta, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yangının yerleşim yerlerine ulaşmadan söndürüldüğünü belirterek, “Dün akşam 17:30 sularında Genç ilçesi Çamlıyurt ve Soğukpınar köyleri mevkiinde başlayan orman yangını bu gece 01:30 sularında kontrol altına alınarak gece boyunca soğutma çalışmaları yapıldı. Bu yılki en büyük yangın olarak kayıtlara geçecek yangını yerleşim yerlerine ulaşmadan söndüren Bingöl Orman Teşkilatımız, Bingöl AFAD Teşkilatımız ile Bingöl ve Genç Belediyeleri itfaiye ekiplerimiz başta olmak üzere görev alan tüm kahramanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak:DHA