Binaları onlarca kişiye mezar oldu... Hem müteahhit hem de AKP’li meclis üyesi

Binaları onlarca kişiye mezar oldu... Hem müteahhit hem de AKP’li meclis üyesi
Kahramanmaraş depreminden en çok etkilenen Nurdağı’nda onlarca kişiye mezar olan binaları ilçe belediyesinin AKP’li meclis üyesi Yunus Kaya’nın yaptığı ortaya çıktı. Üstelik yeni binaya 1 ay önce taşınılmış. Oğlu bu binaların birinde enkaz altında yaşamını yitiren acılı baba “Bu adama güvenmeyin diye yalvarmıştım. Oğlum gitti. Adalet var mı bu ülkede?” diye isyan etti.

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş depreminde Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde 2016 yılında yapılan Yunus Kaya Apartmanı ve daha bir ay taşınıldığı belirtilen Yaşam konutlarının müteahhidinin AKP’li Nurdağı ilçe belediyesinin meclis üyesi Yunus Kaya olduğu ortaya çıktı. Depremde Yaşam apartmanında oğlu ve yakınları vefat eden Ünal Yıldırım, halktv.com.tr’ye konuştu. Yıldırım “Oğluma da bu binaya gelen herkese de söylüyordum. ‘Temelde su var. Önce şikâyet edin, deprem testi yaptırın’ dedim. Bu binanın altı su kaynıyordu. Evin altından deniz gibi su çıkıyordu ama kimse beni dinlemedi” dedi. Ulaştığımız Nurdağı belediye başkan yardımcısı Hanifi Başıbüyük ise, “Yunus Kaya kardeşimdir” diyerek telefonu yüzümüze kapattı.

On binlerce kişinin enkaz altında yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş depreminde yurttaşların, “Sesimi duyan var mı” çığlıkları hafızalara kazındı. Depremden en çok etkilenen ilçelerin başında gelen Gaziantep’in Nurdağı ilçesi büyük yıkım yaşadı.

‘Rüyalarınızdan ilham aldık diye tanıtılıyordu’

Depremde yıkılan Yunus Kaya Apartmanı ve Yaşam Konutları’nı yapan müteahhidin Nurdağı Belediyesi Meclis üyesi Yunus Kaya olduğu ortaya çıktı. Binalar CCK Grup tarafından yapıldı. CCK Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı da Yunus Kaya. CCK Grup’un sitesinde Yunus Kaya Apartmanı’nın 2016 yılında yapıldığı belirtiliyor. Aynı sitedeki Yaşam konutları ise, “Rüyalarınızdan ilham aldık. Eşsiz yaşam alanları sunan projemizle hayallerinizi gerçekleştireceksiniz” sözleriyle tanıtılıyor.

1eae8b97-13e1-4fe7-a63c-75f30040ed6b.jpg

‘Katil binaya ellerimle koydum’

Depremde oğlunu Yaşam konutlarında kaybeden Ünal Yıldırım, halktv.com.tr’ye konuştu. Yıldırım, “Benim oğlum bankada çalışıyordu. Yunus Kaya oğluma ‘Sana ev satayım’ demiş. Ben de oğluma ‘Ondan ev alma. Onun evleri düzgün değil’ dedim. 260 bine sattı bize bu evi. 2020’de aldık. Sonrasında da 140 bin lira verdim. Bir buçuk yılda bitireceğini söylemişti. Daha 1 ay önce taşındılar. Benim oğlum gireli 25 gün oldu. Ben götürüp katil binaya ellerimle koydum. Oğluma da bu binaya gelen herkese de söylüyordum. ‘Temelde su var. Önce şikâyet edin, deprem testi yaptırın’ dedim. Bu binanın altı su kaynıyordu. Evin altından deniz gibi su çıkıyordu. Asansörler çalışmıyor. Evler yarılıyor. Kimse dinlemedi. İçim sızladı. Baktım olmuyor. Oğlumu da kardeşimi de koydum bu binaya. Bir de yeğenim girdi bu evlere. Hepsi öldü. Bina yerle bir” dedi

‘Demir yok binada isyanı’

Yıldırım, evin inşaatında uygun demirin kullanılmadığını da belirterek özetle şunları söyledi:

“18’lik inşaat demiri atılacağına adam 8’lik inşaat demiri atmış. Bu arkadaşımız bir de belediyede. Kendi akrabaları da öldü. Kendi çevresinden 40 kişi öldü. Demir yok abla, demir yok binada. Yüzlerce kişi öldü binalarında. Altı su kaynıyor. Kolonlar un gibi. Ayna takılacak duvarı deliyoruz. Çivi öteki taraftan çıkıyor. ‘Oğlum yapma girme’ dedim. Benim binada sıkıntı yok. Alt katımda oturuyordu. 25 gün önce taşındı. Adalet var mı bu ülkede? Bir de oy verdik. Vermez olaydık. Elimiz kırılaydı. Bu adama belediyede görev verdiler.”

239f8c0f-59bb-479b-8bf3-8ee8ee6f382c.jpg

Belediye başkan yardımcısı telefonu yüzümüze kapattı

Nurdağı Belediye Başkan Yardımcısı Hanifi Başıbüyük’ü arayarak ilçe belediyesinin hemen yanı başındaki Yunus Kaya apartmanına ve diğer binalara verilen izin ile denetim süreçlerini sormak istedik. Başıbüyük “Dağıtım koordinasyon merkezini yönetiyorum şuan. Başkan beyin dışında yanıt verme yetkimiz yok. Teşekkür ediyorum” dedi. Yunus Kaya hakkında bilgi almak istediğimizi söylediğimizde ise Başıbüyük, “Yunus Kaya benim arkadaşım, kardeşim. Onun dışında söyleyeceğim bir şey yok hanımefendi. Kendisi belediye meclis üyesi zaten. Çok teşekkür ederim” yanıtı verdi. Ruhsatını sormamız üzerine ise Başıbüyük telefonu yüzümüze kapattı.

‘Önce ‘Benim’ dedi, sonra ‘Yeğeniyim’ dedi’

Nurdağı Belediyesi Meclis üyesi Yunus Kaya’yı da cep telefonundan aradık. Nurdağı Belediye Meclis üyesi Yunus Kaya’yla görüşüp görüşmediğimizi sorduk. Telefondaki kişi “Buyurun evet” yanıtını verdi. Kendisi hakkında bazı ihbarlar geldiğini söylediğimizde ise önce ne ihbarı olduğunu sordu. Depremde yıkılan binaları sormamız üzerine telefondaki kişi bu kez “Ben yeğeniyim. Şuan amcam deprem bölgesinde telefonu da bizde. İsmim Şahap. Geldiğinde aratırım” dedi. Bunun üzerine dönüş olmadı.

Dolarlı pasta kutlaması gündem olmuştu

Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Uğur Kalkan’ın geçen yıllarda Yunus Kaya’yla ilgili yaptığı bir paylaşım gündem olmuştu. Kalkan’ın paylaşımında Yunus Kaya, Nurdağı Belediye Başkanı ve Yardımcısı'yla doğum günü kutlaması gerçekleştiriyor ve fotoğrafta "dolarlı doğum günü pastası" görünüyor. Ayrıca belediye başkan yardımcısı Hanifi Başıbüyük, facebook hesabından Yunus Kaya’la ilgili yaptığı bazı paylaşımlar da dikkat çekti. Başıbüyük geçen mayıs ayında Kaya’yla ilgili yaptığı bir paylaşımda “Sen erkek kardeşten daha öte duyguları yaşattın bana” ifadelerini kullandı.

Kaynak:halktv.com.tr