Bilim insanlarından DSÖ'ye açık mektup: Koronavirüsün hava yoluyla bulaşma riski üzerinde durulmalı

Bilim insanlarından DSÖ'ye açık mektup: Koronavirüsün hava yoluyla bulaşma riski üzerinde durulmalı
32 ülkeden 239 bilim insanı Dünya Sağlık Örgütü'ne bir açık mektup yazdı. Bilim insanları virüsün hava yoluyla bulaşma riski üzerinde çalışılması yönünde DSÖ'ye uyarıda bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü daha önce resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada virüsün hava yoluyla taşınamayacağı belirtilerek, virüsün hasta kişilerin öksürme, hapşırma veya konuşmaları esnasında bulaşabileceği ifade edilmişti.

Clinical Infectious Diseases adlı dergide yayınlanacak olan mektup Queensland Teknoloji Üniversitesi'nden Lidia Morawska ve Maryland Üniversitesi'nden Donald Milton tarafından kaleme alındı. Bu mektuba 200'den fazla bilim insanı destek verdi.

T24'ün The Guardian'dan derlediği habere göre; Mektubu kaleme alan bilim insanları ise hava yoluyla bulaşmaya karşı önlemler almanın salgında büyük bir fark yaratmayacağını savunuyor. 

Hava yoluyla bulaşmanın salgında büyük bir rol oynaması durumunda uzmanların insanlara kapalı alanlarda da sosyal mesafe mümkün olduğunda da maske takmayı tavsiye etmesi, havalandırma ve klimalar için yeni önlemlerin alınması gerekebilir. 

Etiketler :