Beyaz TV ve Akit TV'de "sayik" diye programlara çıkan Tangut'a cinsel istismar ve dolandırıcılıktan hapis cezası

Beyaz TV ve Akit TV'de "sayik" diye programlara çıkan Tangut'a cinsel istismar ve dolandırıcılıktan hapis cezası
Kendisini "psikiyatri ve paranormal uzmanı, sayik" olarak tanıtan Erol Tangut, "dolandırıcılık" ve "çocuğun cinsel istismarı" suçundan tutuklu yargılandığı davada, 33 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Erol Tangut hakkında, suç tarihinde her ikisi de 16 yaşında olan E.B. ve A.A.'nın şikayeti üzerine, "Dini inanç ve duyguların istismarı sonucu dolandırıcılık", "çocuğa karşı basit cinsel istismar ve çocuğu karşı nitelikli cinsel istismar" suçundan, Tangut'un Ankara Ulus'ta bulunan ofisinde çalışan babası Halil Tangut, kızı S.R.T., Adem Şahiner, İsa Bostancı, N.Ö. ile N.K. hakkında da "dolandırıcılık suçuna iştirak" suçundan 2018 yılında dava açıldı.

İstismara uğrayan çocuklar ve aileleri şikayetçi oldu 

Ankara 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada psikologlar gözetimde ifadesi alınan mağdur A.A., sorunları nedeniyle annesi tarafından sanık Erol Tankut'un Ankara Ulus'ta bulunan bürosuna gittiklerini, ilk "seansın" ardından sanık Tankut'un, annesine, "Bu gece benim misafirim olsun, konuşacaklarımız var" dediğini ve annesinin de bunun kabul ettiğini söyledi. Evde cinsel istismara maruz bırakıldığını anlatan A.A., "Olanları kimseye anlatmamamı söyledi. 'Anlatırsan helal harama dönüşür' dedi. Yanımızda kimse yoktu. Ertesi gün beni ofisinde anneme teslim etti" dedi.

A.A.'nın annesi ve babası da sanıktan, dolandırıldıkları ve güvenlerini kötüye kullanarak kızlarına yönelik cinsel saldırı suçunu işlediği gerekçesiyle şikayetçi oldular.

E.B. de annesiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle "metafizik hocası" olarak bildikleri Erol Tankut’un ofisine gittiklerini söyledi. Tangut'un evinde gerçekleşen ikinci görüşmede ve başka bir evde gerçekleşen görüşmede cinsel istismara maruz bırakıldığını anlatan E.B., şikayetçi oldu. Annesi N.E. de sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi.

DHA

Etiketler :