Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahında arazi almasını haberleştiren muhabire dava

Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahında arazi almasını haberleştiren muhabire dava
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergâhında arazi aldığını ortaya çıkaran Cumhuriyet muhabiri Hazal Ocak hakkında 1 yıldan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergâhında arazi aldığını haberleştiren Cumhuriyet gazetesi muhabiri Hazal Ocak hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianameye dönüştü.

“Hakaret” suçundan dava açılan Ocak hakkında 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası istenmişti. İddianamede, Bakan Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergâhından arazi satın almış olması, "doğal süreçte yaşanan bir alışveriş olayı"  olarak anlatılmış, Albayrak’ın onur, şeref ve saygınlığının rencide edildiği öne sürülmüştü. Hazal Ocak, 18 Haziran’da yargıç karşısına çıkacak.

Gazetede yer alan habere göre, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu da konuyla ilgili yazılı açıklama yaparak açılan davaya tepki gösterdi. Açıklamada, “Bir ulaştırma ve güvenlik projesi olarak topluma lanse edilen Kanal İstanbul projesinin birinci gelir kalemi olarak, ulaştırma ile bağlantılı kanal kullanım, kiralama ve işletme gelirleri olması beklenirken, birinci sırada gayrimenkul gelirleri yer almaktadır. Tam da bu nedenle, 2011 yılından beri bölgedeki arazi spekülasyonları, tapu değişimleri, kanal güzergâhı üzerindeki inşaat projeleri ve son dönemde gündeme gelen arazi satın alımlarıyla ilgili çıkan tüm haberler, projenin gerçek amacı olan arazi rantını deşifre eden ve iktidarı bu yüzden rahatsız eden haberlerdir" denildi.

Altun'un Kuzguncuk’ta kiraladığı araziye yaptırdığı yapının haberine erişim engeli
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde yer alan Kuzguncuk’ta kiraladığı araziye yaptırdığı şömine ve çardağın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmasına ilişkin Cumhuriyet'te yer alan “Boğaz’da kaçak var” adlı haberine de erişim engeli getirildi.

Karar İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından haberin yayımlanmasından 3 gün sonra yani 17 Nisan’da alındı.

Etiketler :