Berat Albayrak: Pazar ve market fiyatları birbirini tutmuyor

Berat Albayrak: Pazar ve market fiyatları birbirini tutmuyor
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Antalya'da yaptığı açıklamada enflasyonla mücadele konusuna değindi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Antalya'da yaptığı açıklamada enflasyonla mücadele konusuna değindi. 2019'u enflasyonda koyulan hedeflerin daha da altında kapatmak için çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Albayrak, "Pazar ve market fiyatları birbirini tutmuyor. Takip ediyoruz, iyileşme görmek istiyoruz. Marketlerde hala istediğimiz fiyatlar yok onlarla konuşacağız. " açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Adım Adım Ekonomi toplantısında konuştu. Bütçede hedefleri tutturduklarını söyleyen Albayrak, enflasyonla mücadelede de daha iyi seviyeleri yakaladıklarını belirtti.

ENFLASYONLA MÜCADELE SÜRECEK

Ekonomik sıçrama için yoğun bir süreci başlattıklarını söyleyen Bakan Albayrak, “Enflasyonla mücadele için adımlar atmaya devam edeceğiz. Hal yayası ile ilgili kaygıları yok ettik. Çalışmalarımızda bunları dikkate alacağız” açıklamasında bulundu.

“PAZAR VE MARKET FİYATLARI BİRBİRİNİ TUTMUYOR”

ÖTV ve KDV indirimlerinin devam ettiğini hatırlatan Albayrak, “Piyasaları izliyoruz, enflasyonla mücadele programını devam ettireceğiz. Enflasyonla mücadele programına az katılım gösteren sektörleri de gözlemliyoruz. Pazar ve market fiyatları birbirini tutmuyor. Takip ediyoruz, iyileşme görmek istiyoruz. Gıda sektörünü daha fazla sorumluluk almaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :