Belediye işçilerinden 'kıdem tazminatı' eylemi

Belediye işçilerinden 'kıdem tazminatı' eylemi
Genel-İş üyesi belediye işçileri Kadıköy Belediyesi önünde kıdem tazminatı düzenlemesine ilişkin kararı protesto etti.

Kıdem tazminatı düzenlemesine karşı DİSK’e bağlı Genel İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şubesi Kadıköy Belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Açıklamayı Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan yaptı.

Evrensel'in haberine göre; "Kıdem Tazminatımıza dokunmayı aklınızdan bile geçirmeyin" ifadesini kullanan Arıkan şöyle devam etti;

"Türkiye İşçi sınıfının doksan yıla yakın bir süredir sahip olduğu kazanılmış en köklü hakkı olan kıdem tazminatının ortadan kaldırılmasına yönelik girişimler hız kazanmıştır. Sermayenin ve iktidarların 45 yıllık düşü olarak, 11. Kalkınma Plan'ında Yeni Ekonomik Program'a kadar bütün  politika belgelerinde yer alan hedefler ve IMF'nin tüm raporlarında geçen 'tavsiyelerini' hayata geçirmek doğrultusunda işçi sınıfının 'sinir uçları' ile oynanmaktadır. Bir yandan Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi adı altında kıdem Tazminatımız fona aktarılarak, bir yandan da 25 yaş altı ve 50 ya üstü çalışanlar başta olmak üzere esnek-güvencesiz çalıştırmayı yaygınlaştırarak kıdem tazminatı hakkı yok edilmek istenmektedir. Pandemi koşullarında 82 milyon insan yaşam mücadelesi verirken, işçiler olarak bizler canımızı, işimizi ve gelirimizi korumak için mücadele verirken, işsizlik rekorlar kırmışken, ülkeyi yönetenler kıdem tazminatımıza el uzatmaktan ve daha esnek, daha güvencesiz, kölece çalışma dayatmaktadır

Kıdem tazminatını ortadan kaldırmaya, daraltmaya, budamaya, işçi sınıfının belirli kesimlerini bu haktan mahrum etmeye yönelik her girişim, direniş ile karşılanacaktır. Kıdem tazminatı bize çocuklarımızın emanetedir. Kıdem Tazminatına sahip çıkmak emeğimize, geleceğimize, memleketimize sahip çıkmaktır. Haklarımız için omuz omuza mücadeleye.

Kıdem tazminatı ile ilgili konuşulacak tek şey, mevcut sistemin güçlendirilmesi, kuvvetlendirilmesi, bir gün bile çalışsa tüm işçilerin istifa hali dahil kıdem tazminatı alacağı bir düzenlemenin yapılması ve işverenler işçilere kıdem tazminatını vermediğinde devletin kanun hakimiyetini sağlamasıdır” ifadelerini kullanan Arıkan, tüm işyerinde eylemlere başlayacaklarını duyurdu."

Etiketler :