Tarıma yeni bakan: Pakdemirli gitti, Kirişçi geldi

Tarıma yeni bakan: Pakdemirli gitti, Kirişçi geldi
Resmi gazeteye göre, görevinden 'affını isteyen' Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yerine Vahit Kirişçi atandı. Vahit Kirişçi'nin 2010 yılında FETÖ imamı Kemal Öksüz ile fotoğrafı olduğu ve ABD'nin Arkansas Eyaleti'nde görüştüğü ortaya çıktı.

İstifa eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yerine 22. ve 23. Dönem TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı olarak görev yapan Vahit Kirişçi atandı. Pakdemirli, yaz aylarında meydana gelen orman yangınlarındaki ihmaller ve söndürme uçağı eksikliği nedeniyle tepkilerin odağında yer almıştı. Bakanın seyahatlerinde özel jet kullanırken orman söndürme uçağı bulunamaması özellikle eleştiri konusu olmuştu.

Resmi gazetede yer alan ilgili atama kararında, "Görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişçi Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104'üncü ve 106'ncı maddeleri gereğince atanmıştır" ifadelerine yer verildi.

adsiz-tasarim-2022-03-04t005042-219.png

FETÖ İmamı ile fotoğrafı var

Bu arada yeni bakan Kirişiçi'nin FETÖ imamı Kemal Öksüz ile çekilmiş bir fotoğrafı ortaya çıktı. Fotoğraf, AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş'ın “mustafaatas.com” web sayfasında 2010 yılında yayınlanmış.

“ABD'deki Türk Toplumuyla Görüşme” başlıklı metinde, şu ifadeler yer alıyordu:

“TBMM heyetinin ABD'deki ikinci durağı Arkansas Eyaleti'nin başkenti Little Rock'ta oldu. Burada Türk milletvekilleriyle eyaletin üst düzey yöneticilerini bir araya getiren resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona, AK Parti İstanbul Milletvekili Özlem Türköne, AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ve AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk katıldı”

Tarım ve Orman Bakanı olarak atanan Vahit Kirişçi, o dönem AKP Adana Milletvekiliydi.

Vahit Kirişçi kimdir?

4 Aralık 1960 doğumlu olan Vahit Kirişçi, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalıştı. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders verdi.

1995'te Doçent, 2001'de Profesör oldu. 16'sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı.

22. ve 23. Dönem Adana Milletvekilli'dir. 22. Dönem'de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ve Başkanvekilliği, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı yaptı.

23. Dönem'de aynı komisyonun Başkanlığına yeniden seçildi.