Bebeğini Acımasızca Metruk Yapıya Bırakıp Kaçmıştı: Anneye 20 Yıla Kadar Hapis İstemi

Bebeğini Acımasızca Metruk Yapıya Bırakıp Kaçmıştı: Anneye 20 Yıla Kadar Hapis İstemi
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, 23 Şubat'ta yaşanan üzücü olayda, metruk bir yapıda yeni doğmuş bir erkek bebeğinin bulunmasıyla ilgili olarak M.Ç.C. (26) isimli annenin tutuklanmasına dair iddianame, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Hakkında 'alt soydan akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Olayın detaylarına göre, İskender Paşa Mahallesi Yalıbahçe Sokak'taki bir metruk yapıdan gelen bebek sesini duyanlar, yapı ve bahçede arama yaparak yeni doğmuş bebeği buldular.diyarbakir-yeni-dogan-bebegi-metruk-yapi-31021.jpg Bebeği bulanlar, onu sakinleştirmeye çalışırken durumu Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Polis ekipleri tarafından alınan bebek, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

diyarbakir-yeni-dogan-bebegi-metruk-yapi-31021-1.jpg

Güvenlik kameraları ve Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi (KGYS) incelemeleri sonucunda, bebeği bırakanın annenin M.Ç.C. olduğu tespit edildi ve kısa sürede gözaltına alındı. M.Ç.C., ifadesinde bebeği doğurduktan sonra maddi sıkıntılar nedeniyle bakamayacağını düşündüğü için onu metruk bir binanın önüne bıraktığını belirtti.

diyarbakir-yeni-dogan-bebegi-metruk-yapi-31021-2.jpg

M.Ç.C. adli makamlara sevk edildikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bebek ise tedavisi tamamlandıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek koruma altına alındı.

diyarbakir-yeni-dogan-bebegi-metruk-yapi-31021-3.jpg

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, M.Ç.C. hakkında 'alt soydan akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildiği belirtildi. İddianamede, M.Ç.C.'nin bebeği savunmasız bir şekilde metruk bir yere bırakmasıyla suçlandığı ve üzerine atılı suçu işlediği değerlendirildiği ifade edildi.diyarbakir-yeni-dogan-bebegi-metruk-yapi-31021-4.jpg​​​​​​​

Şüphelinin ikrarı, bilgi sahibinin beyanı ve kamera görüntülerinden anlaşılacağı üzere şüpheli hakkında işlediği suçtan kamu davası açılması yönünde yeterli şüpheye ulaşıldığından eylemine uyan suçtan cezalandırılması talep olunur” ifadeleri yer aldı.

Kaynak:DHA