Bayramda Hava Nasıl Olacak?

Bayramda Hava Nasıl Olacak?
Ramazan Bayramı için geri sayım başladı. 9 günlük bayram tatili kimisi için Cuma günü mesai bitiminden itibaren başlarken kimi vatandaş için Salı günü başlayacak. Peki bayramda hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son hava durumu tahminlerine göre, Ramazan Bayramı'nda hava genel olarak güneşli ve sıcak geçecek. Bazı bölgelerde ise yağmur ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

meteoroloji.png

Güney ve batı kesimlerinde: Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Tatil beldelerinde yağış beklenmiyor, güneşli ve açık hava hakim olacak.
Kuzey, iç ve doğu kesimleri: Bugün parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın ise Marmara, Batı Akdeniz'in batısı, Ege'nin iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yağış bekleniyor. Yağışların Hakkari, Şırnak, Bingöl, Muş, Bitlis ve Tunceli çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

sicak1.jpg

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yağış görülecek. Yağışlar, Doğu Anadolu'nun iç kesimleri Güneydoğu Anadolu ile Akdeniz'de sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.

Bayramın ilk günü: Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Hatay çevreleri,
Bayramın 2. günü: İç Ege'nin doğusu, iç ve Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu,
Bayramın 3. günü: İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Adana, Hatay, Osmaniye, Balıkesir ve Bursa çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Diğer yerlerde ise parçalı bulutlu hava hakim olacak.

Bayram tatili boyunca gece 1 ile 9, gündüz 16 ile 27 derece arasında seyredecek.

thumbs-b-c-2d1e8a3493724c8792078c1c083c7f4d.webp

thumbs-b-c-0d9a6996d7d779bcccfb5d1e8a8b2bf5.webp

Etiketler :