Baykal, 'Erdoğan'la pazarlık yaptı' iddiaları hakkında konuştu

Baykal, 'Erdoğan'la pazarlık yaptı' iddiaları hakkında konuştu
Deniz Baykal, 'Erdoğan'la pazarlık yaptı' iddialarına ilişkin Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e konuştu. Baykal, yasakların kaldırılmasını bazılarının anlamadığını belirterek, “Siyasi fırsatçılık yapamazdık" dedi.

Eski CHP lideri ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e açıklamalarda bulundu.

Baykal, kendisi hakkında “pazarlık yaparak Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili olmasına izin vermesi” iddiasına dair, “Siyasi fırsatçılık yapamazdık. Kapkaççı siyaset anlayışı içinde olmadık, olamazdık. Rakibimizin siyasal haklarının tam olması temel inancımız. ‘Vardır bir dümen' anlayışı çok sağlıksız, çok tehlikeli, aşılması gereken bir durum” dedi.

Baykal şunu söyledi:

“Demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları diyen aydınlarımız; ben de, CHP de insan hakları, hukukun üstünlüğü ve demokrasi doğrultusunda bir adım attığım zaman buna ‘Bir pazarlığı vardır' diye bakıyorlar. Böyle bir alışkanlık içindeler. Çünkü siyasi kültür bu. Bunun arkasında bir hesap, bir çıkar, bir pazarlık vardır diyen bir siyasi ortamımız var. Bu çok sağlıksız, çok yanlış, çok büyük haksızlık.

Biz 12 Mart'ta da, 12 Mart muhtırasının CHP'nin önünü açtığı düşüncesini reddettik ve bunu hiçbir kurnazlık falan yapmadan sadece demokrasi adına, insan hakları adına, Ecevit'le birlikte yaptık. Ben o zaman onun yanında siyasete başlamış bir genç insandım. Ülkenin aydınları, demokratları, herkes, ‘Bunun arkasında bir hesap vardır. Ecevit herhalde kendisi değil Nihat Erim başbakan oldu diye buna karşı çıkıyor' dediler. Bu tamamen yanlıştır. Ya ‘fırsat açıldı CHP'nin önüne, ne karşı çıkıyorsunuz, dalın buradan' diye düşünüyordu bir sürü insan, Biz buna ‘İnsan haklarına, demokrasiye,  hukuk üstünlüğüne aykırıdır, böyle demokrasi olmaz' diye karşı çıktık."

 

Etiketler :