Başsavcılıktan Demirtaş'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama

Başsavcılıktan Demirtaş'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama
HDP'nin önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumu hakkında bir açıklama da Edirne Cumhuriyet Başsavcılığından geldi. Başsavcılık Demirtaş'ın 26 Kasım'da rahatsızlandığını ancak hastaneye bugün sevk edildiğini belirtti.

Başsavcılık, Selahattin Demirtaş'ın 26 Kasım 2019 tarihinde rahatsızlandığını ve bugün de hastaneye sevk edildiğini belirttiği açıklamda bu süreçte Demirtaş'ın ailesiyle ve ziyaretçileriyle rutin görüşmelerinin devam ettiğini de ifade etti.

Savcılık, Demirtaş'ın "Hastalığım zaten vardı, buradaki koşullarda daha da gelişti" ifadelerini kullanmasına rağmen yapılan tetkiklerde hiçbir rahatsızlığa rastlanmadığını belirtti.

Savcılık ayrıca Demirtaş'ın ilk muayenede sağlık sorunu çıkmamasına karşın kendisinin Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne daha ileri tetkikler için sevk edildiğini de duyurdu.

Açıklama şöyle:

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın sağlık durumuyla ilgili avukatı tarafından  gündeme getirilen iddialarla ilgili olarak, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Edirne F Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın 26/11/2019 günü cezaevi yönetimine rahatsızlandığını bildirmesi üzerine acilen 112 aranılarak gelen doktor tarafından ilk muayenesi ve gerekli tetkikler yapılmıştır.

Yapılan tetkikler neticesinde Demirtaş’ın herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmemiş olmasına rağmen daha detaylı  tetkiklerin yapılması için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde muayene edilmesinin sağlanması amacıyla gerekli randevular alınarak bugün için hastaneye sevk edilmiştir.

Bu süreç içerisinde Selahattin Demirtaş’ın ailesi ve ziyaretçileriyle rutin olarak yapılan görüşmeleri gerçekleşmiştir. Ayrıca farklı tarihlerdeki doktor muayene talepleri deher zaman karşılanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı

Etiketler :