Başörtüsü tartışması ekrana sıçradı: O dizi sosyal medyayı karıştırdı

Başörtüsü tartışması ekrana sıçradı: O dizi sosyal medyayı karıştırdı
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kanun teklifi ile başlayıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'anayasa' çağrısı ile hız kazanan siyasetteki 'başörtüsü' tartışması, bu kez dizilere yansıdı. Show TV'nin yeni dizisi Kızılcık Şerbeti'nin fragmanında başörtülü bir kadınla başka bir kadının yaşadığı tartışma, sosyal medyada gündem oldu.

Enflasyonun 20 yılın zirvesinde olduğu, yurttaşların derin yoksullukla mücadele ettiği Türkiye'de, 'başörtüsü' tartışması yeniden başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartmak amacıyla hazırladığı kanun teklifini Meclis'e sunmasının hemen ardından, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den cevaplar gelmişti.

Dizilere sıçradı

Siyaset sahnesinde devam eden tartışmalar bu kez televizyon ekranlarına sıçradı. Show TV’nin, yeni dizisinin fragmanında dikkat çeken sahneler yer aldı.

'Kızılcık Şerbeti' isimli yeni dizinin fragmanında, başörtülü bir kadının bir kadına çarpması sonucu, “Bunlar da her yerde” sözüyle karşılaştığı görüldü. Bununla birlikte yine başörtülü bir kadınla başka bir kadının tartışmasında, “Medeniyet düşmanı" , “Özgürlük düşmanı, faşist” gibi söylemlerin yer alması sosyal medyada gündem oldu.