Başörtülü kadının havuza alınmadığı iddiasına soruşturma!

Başörtülü kadının havuza alınmadığı iddiasına soruşturma!
İstanbul Valiliği, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde başörtüsü nedeniyle bir kadına ayrımcılık yapıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlattı.

İstanbul'da Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne ait yüzme havuzunda bir kadının başörtüsü taktığı için ayrımcılığa uğradığı iddiası İstanbul Valiliği'ni harekete geçirdi. Valilik, söz konusu ayrımcı uygulamayla ilgili soruşturma başlattı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) üyesi kameraman Mehmet İzmirlioğlu, geçtiğimiz günlerde derneğe ait yüzme havuzunda eşinin başörtülü olduğu için ayrımcılığa uğradığını açıkladı.

İzmirlioğlu, havuz görevlisinin eşinin kapalı kıyafeti nedeniyle havuza girmesinin yasaklandığını ve bu uygulamanın dernek başkanı tarafından getirildiğini belirtti. İddialara göre, havuz görevlisi bu durumu "başkan tarafından yasaklandı" şeklinde açıkladı.

mehmet-izmirlioglu.webp

DERNEĞE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bugün İstanbul Valiliği, sosyal medya üzerinden yayımlanan bu iddialara yanıt verdi. Valilik, konuyla ilgili derneğin ayrımcılık yaptığına dair iddiaların araştırılması için TSYD hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

Valilik, tüm vatandaşların inançlarından dolayı mağdur edilmemesi gerektiğinin altını çizerek, Bu gibi ayrımcılıkların yaşamasına izin verilmeyecektir.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Sosyal medya mecralarında ‘Tesettürlü bir hanımefendinin Türkiye Spor Yazarlar Derneği’ne ait havuza, kıyafeti nedeniyle alınmadığı’ yönünde iddialar yayınlanmıştır.

Söz konusu iddiaların araştırılması için TSYD hakkında soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma sonucunda, iddiaların doğru olduğu sonucuna ulaşılırsa dernek hakkında idari işlem yapılacak ve bahse konu olan ayrımcı uygulamanın sorumluları hakkında adli makamlara suç duyurusunda bulunulacaktır. Hiç bir hemşehrimizin bu ve benzeri uygulamalarla inançlarından dolayı mağduriyet yaşamasına izin verilmeyecektir."

TÜRKİYE SPOR YAZARLARI DERNEĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Öte yandan bu konu gündeme bomba gibi düşerken Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) de bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, “Bütün iyi niyetimizle sırf muhafazakar kadın üyelerimizin rahatsız olacağını düşünerek TSYD'de ayrı bir havuzu onlara tahsis etmiştik. Ama her seçimde yenilmesine rağmen bir türlü pes etmeyen bazı çevrelerin (Ayrıcalık yapıyorlar) diyerek bunu bizi yıpratmak için kullanabileceklerini hiç hesap etmemiştik, özür dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"HAVUZ, HER ÜYEMİZİN HİZMETİNDEDİR"

"Herkes şunu iyi bilsin ki 61 yıllık bir geçmişe sahip Türkiye Spor Yazarları Derneği üyelerinin arasında asla ayırım yapmayan bir kurumdur. Eşitlik ilkelerine sonuna kadar bağlıdır. Yasalara ve geleneklere harfiyen uyar, herkesin hayat biçimine saygı duyar. Bu yanlış anlaşılmayı düzeltmek için, TSYD havuzunun her üyemizin hizmetinde olduğunu bir kez daha vurgulamak isteriz”

Kaynak:halktv.com.tr