Barış Pehlivan: Polisler o öğrenciyi değil İnsan Hakları Eylem Planı'nı ayaklar altında eziyor

Barış Pehlivan: Polisler o öğrenciyi değil İnsan Hakları Eylem Planı'nı ayaklar altında eziyor
Boğaziçi eylemi yapan öğrencilere polisin orantısız şekilde müdahale etmesini eleştiren Barış Pehlivan, "Polisler şu an o öğrenciyi değil İnsan Hakları Eylem Planı'nı ayaklar altında eziyorlar" dedi.

Adalet Bakanı da dahil AKP kadrolarında bu görüntüleri üzüntü ile izleyenlerin olduğunu savunan Barış Pehlivan, "Şu da var Recep Tayyip Erdoğan'ın aslında istediği bir görüntü bir yandan da. Recep Tayyip Erdoğan'a rağmen olmaz bu" diye konuştu. 

Barış Pehlivan Açıkça programında Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne atanmasını protesto eden öğrencilere polisin sert müdahalesini sert şekilde eleştirdi.

Pehlivan, bir öğrencinin yerde çok sayıda polis tarafından tekmelendiği görüntüleri göstererek "İki hafta önce İnsan Hakları Eylem Planı'nı tartışıyorduk. Cumhurbaşkanı Erdoğan çıktı, artık biz reform yapacağız dedi, bütün kanallar canlı yayına geçti. İnsan Hakları Eylem Planı'nı okumuştum. Orada basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü, toplantı özgürlüğü, protesto özgürlüğü onlarca şey vardı. Adalet Bakanı uzun süre üzerine çalıştı ve böyle bir şey ortaya çıktı. E ne oldu? Çöp oldu... Şu anda polisler o öğrenciyi değil İnsan Hakları Eylem Planı'nı alıyorlar. Ayakları altında eziyorlar." diye konuştu.

Barış Pehlivan sözlerine şöyle devam etti:

"O eylem planını kadınların eyleminde de ezdiler. O zaman niye bu ülkenin bürokrasisi, yargısı niye çalışıyorlar ki... Niye kağıt masrafı yapıyorlar. Gerçekten de devlet içinde o eylem planını hazırlayan ekip içinde bu görüntülerden rahatsız olanların olduğunu biliyorum ben. Adalet Bakanı'nı da dahil etmek üzere bu cümleyi kullanıyorum. Ama AKP artık o kadar ittifaklar partisi haleni gelmiş ki kendi içlerindeki çekişmeleri bile artık söyleyemiyorlar. Ben Adalet Bakanı'nın bu görüntüleri izlediğinde ya da Adalet Bakanlığı kadrolarının bu görüntüleri izlediğinde mutlu olduğunu düşünen birisi değilim.  Şu da var Recep Tayyip Erdoğan'ın aslında istediği bir görüntü bir yandan da. Recep Tayyip Erdoğan'a rağmen olmaz bu."   

Etiketler :