Bakanlık işverene sendika bilgilerini mi sızdırdı?

Bakanlık işverene sendika bilgilerini mi sızdırdı?
Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, Çalışma Bakanlığı'nın sendika üyelik bilgilerini işverenlere sızdırdığına dair iddialarda bulundu.

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın işçilerin sendika üyelik bilgilerini işverenlere sızdırdığı iddiasını gündeme getirdi. Sendika, bu konudaki suçlamalarını AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait Fernas Madencilik'in Genel Müdürü Serkan Güncü’nün sosyal medyada paylaştığı bir ekran görüntüsüne dayandırdı.

Fernas Madencilik Genel Müdürü Serkan Güncü, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, bir işçinin sendika üyelik dökümünü ifşa ederek, işçinin sendikalı olduğu için işten çıkarılmadığını anlatmaya çalıştı.

Güncü paylaşıma, "Beni sendikaya üye olduğum için işten attılar diyen Erdinç beyin üyelik tarihine bakın lütfen" şeklinde bir açıklama yazdı.

gweqe1kxsaabafq.jpeg

"ÇALIŞMA BAKANLIĞI DERHAL AÇIKLAMA YAPMALI"

Sendika, bu tür bilgilerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sisteminde özel bilgi olarak tutulduğunu ve işverenlerle paylaşılmasının yasak olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Aşağıda gördüğünüz Tweet'te yer alan sendika üyelik dökümü. Bu bilginin sızdırılması, kişisel verilerin gizliliğiyle aykırıdır ve Türk Ceza Kanunu Madde 135'e göre suçtur.

Bu yapılan Türkiye'deki tüm işçilerin sendikal özgürlüklerine yönelik büyük bir tehdittir. Fernas Madencilik Genel Müdürü Serkan Güncü, sendikal bilgilerin kendisine sızdırıldığına dair suçunu kendi eliyle ikrar etmiştir.

Tüm sendikalar, gazeteciler, siyasi partiler ve kamuoyu bu skandalın peşine düşmeli, Çalışma Bakanlığı derhal açıklama yapmalıdır"

Kaynak:halktv.com.tr