Bakan Açıkladı: Cezası Büyük Olacak! Yeni Yasa Kapıda

Bakan Açıkladı: Cezası Büyük Olacak! Yeni Yasa Kapıda
Turizm Bakanı Nuri Ersoy, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 'Turist Rehberliği Meslek Kanunu'na ilişkin yaptığı açıklamada, rehberlik camiasında hanutçuluk yapanları büyük yaptırımların beklediğini açıkladı. Ersoy, bu uygulamayı yapana da yaptırana da denetimler sonucunda yaptırım uygulanacağını söyledi.

Turistik yörelerde turistleri halıcı, restoran ve hediyelik eşya dükkanı gibi işletmelere yönlendiren hanutçulara sert tedbirler geliyor.

Turist rehberlerinin verdikleri hizmetler sırasında, turistlerin bilgisi ve onayı dışında alışveriş amaçlı belirli bir işletmeye gönderilmeleri, bunun karşılığında rehberin kendisine veya yönlendireceği kişiye para vb. menfaat temin etmelerinin cezası ağırlaştırılacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 'Turist Rehberliği Meslek Kanunu'na ilişkin yaptığı açıklamada, "Rehberlik camiasında hanutçuluk diye anılan durum maalesef çok yaygın ve turizmin en büyük tehlikelerinden biri. Gelişmiş turizm ülkelerinin hiçbirinde böyle bir şey yok. Bunun için yasada bazı düzenlemeler yaptık" dedi.

YAPANA DA YAPTIRANA DA CEZA KESİLECEK

Ersoy, "Gerekirse başka düzenlemeler de yapacağız. Zira bu durum esnafa çok zarar veriyor ve gelirin adaletli bir şekilde dağılımını engelliyor. Biz de bu durumla etkili bir şekilde mücadele etmek için gereken tedbirleri alacağız" ifadelerini kullandı.