Bahçeli'nin Apo'ya ip attığı görüntüler sosyal medyada yeniden viral oldu. Bahçeli Apo'yu Meclis'e çağırdı

MHP Lideri Bahçeli'nin terörist başı Öcalan'ın TBMM'ye gelip konuşma yapmasını istemesinin ardından sosyal medyada yurttaş arşivi açtı. Bahçeli'nin attığı ip ve Oslo görüşmelerine verdiği tepki hatırlatıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Öcalan' açıklaması ile hem vatandaş hem de siyasetçiler bugün (22 Ekim) donakaldı. Bahçeli, binlerce kişinin katili terörist başı ve defalarca 'İmralı canisi' olarak sıfatlandırdığı terör örgütü elebaşı Öcalan'ın TBMM'de konuşma yapmasını istedi.

"TBMM'DE KONUŞSUN"

Bahçeli, DEM Parti'nin sık sık kullandığı 'tecrit' kelimesini kullanıp "Terörist başının tecriti kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti grubunda konuşsun, terörün tamamen bittiğini, örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, 'Umut Hakkı'nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın" dedi.

Bu açıklamanın ardından yurttaş, sosyal medyada Bahçeli'nin geçmişini hatırlattı. MHP Lideri Bahçeli, 2007'de miting düzenlemiş dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a Öcalan'ı asması için ip atmıştı.

"AL SANA İP VERİYORUM AL DA AS"

Bahçeli şöyle demişti:

"Allah'tan korkmaz adam, kalkıp niye MHP'ye hakaret ediyorsun. Eğer Meclis'te tek başına bir iktidar ve senin kadar çoğunluk olsaydı, o zaman görecektin asılıp asılmadığını. Ama astırmadılar, engel oldular. Sen niye asmıyorsun? Oğluna gemi alacak kadar paran var, asacak kadar ip mi bulamıyorsun?"
Bahçeli konuşmasının sonunda "Al sana ip veriyorum al da as" diyerek urganı fırlatmıştı.

Yurttaş Bahçeli'nin attığı ipi hatırlattıktan sonra da 'Çözüm Süreci' tepkisini de gündeme getirdi. Oslo görüşmeleri olarak geçen ve terör örgütü PKK ile görüşüldüğü iddiası üzerine Bahçeli, dönemin başkabakanı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı şöyle hedef almıştı:

  • "Erdoğan Oslo'da PKK'ye özerklik sözü vermiştir. Şahitlerin ifadesi böyledir. Erdoğan, İmralı Canisi'nin serbest kalmasının güvencesini sunmuştur"

bahcelinin-apoya-ip-attigi-goruntuler-sosyal-medyada-yeniden-viral-oldu-bahceli-apoyu-meclise-cagirdi.jpeg

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi