Bağcılar'da bir market tehlike saçıyor: Tedbirler uygulanmıyor

İstanbul Bağcılar'da bulunan bir market, tüm dünyayı saran yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını çerçevesinde alınması gereken tedbirleri hiçe sayarak tehlike saçıyor.

halktv.com.tr Haber Merkezi

Hem Bilim Kurulu, hem Dünya Sağlık Örgütü hem de Sağlık Bakanlığınca açıklanan önlemlerin alınmadığı market, yurttaşların şikâyetlerine rağmen çalışmaya devam ediyor.

Halk TV'ye durumu anlatan bir mahalleli, "Bizim canımız bu kadar ucuz mu," diye sorarken "Sokağın giriş-çıkış dubalarının bile kumandası bu marketin elinde. İstedikleri gibi kullanıyorlar." ifadelerini kullandı.

Zabıtaya da şikâyet ettiklerini belirten mahalleli, henüz hiçbir tedbirin alınmadığını söyleyerek "Devlet buna nasıl müsaade ediyor? Neden vatandaşını düşünmüyor?" diye isyan etti.

Türkiye'de coronavirüs tablosu

Sağlık Bakanlığının dün açıkladığı verilere göre, 5 Nisan itibarıyla Türkiye'de tespit edilen Covid-19 hastası sayısı 27 bin 69. Bugüne kadar 574 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirirken, 1381 kişi yoğun bakımda bulunuyor ve 935 kişi de entübe durumda. İyileşen hasta sayısı ise 1042.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada; bir kişinin bu virüsü 16 kişiye bulaştırabildiğini söylemiş ve bunun üzerine birçok tedbir kararı çıkmıştı. Toplu taşımalarda ve kalabalık alanlarda maske takma zorunluluğu, 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı ve 31 kente giriş-çıkışların kapatılması da bu tedbirlerden bazılarıydı.

Tedbirlere rağmen, Türkiye'nin birçok noktasından bu benzer görüntüler gelmesi de yurttaşlara "Neden denetlenmiyor?" sorusunu sorduruyor.

Etiketler :