Bacha Bazi Nedir? Bacha Bazi Geleneğinin Tarihçesi

Bacha Bazi nedir? Bacha Bazi geleneği nedir? soruları herkes tarafında merak edilmeye başlandı. Türkçe anlamıyla 'çocuklar ile oynama geleneği’ Afgan geleneğidir. İşte konuya ilişkin detaylar ve Bacha Bazi geleneğinin tarihçesi...

Bacha Bazi, kelime anlamı olarak "erkek çocuklarıyla oynamak" anlamına gelen bir Afgan geleneğidir. Bu geleneğe göre 9 yaşındaki erkek çocukları yaşlı erkeklerin önünde kadın kıyafetleri giydirilerek dans ettiriliyor. Afganistan ve Pakistan'ın bazı bölgelerinde pedofili içeren geniş yelpazedeki faaliyetler için kullanılan bir terimdir. Bu geleneğin failleri yaygın olarak baça baz (sübyancı) diye adlandırılır. Ergenlik öncesi ve ergen erkek çocuklarının eğlence ve eş cinsel etkinlikler için zengin ya da güçlü erkeklere satıldığı bir gelenek, cinsel kölelik ve çocuk fuhuşu içermektedir.

Modern Afgan yasalarına göre bu uygulama yasaktır Ancak buna rağmen ülkede hâlen devam etmektedir. Bu gelenek, devletin merkezi otoritesinin görece zayıf olduğu kuzey bölgelerinde daha yaygın olduğu sanılmakla birlikte ülkenin orta ve güneyinde de benzer şekilde yaygındır, yalnızca biraz daha gizli yapılmaya çalışılmaktadır. Bölge kökenli olup Batı'ya göç etmiş kişilerce bu istismar dünya kamuoyuna açık edilmeye çalışılmaktadır.

Bacha Bazi Geleneğinin Tarihçesi

bacha-bazi-gelenegi-nedir.jpg

Bacha Bazi geleneği aslında Orta Asya'daki antik medeniyetlere dayanıyor. Fakat uygulamaya geçirilme anlamında özellikle de 19. yüzyılda sıkça yapılmaya başlanmış. Bu geleneği genellikle cinsel eğlence ve sömürü amacıyla genç erkek veya erkek çocukları satın alan zengin Afganlar ya da çoğunlukla Peştunlar (Afganistan bölgesinde yer alan bir halk) yapıyor.

Bacha Bazi'de çocuklar 'bacha bareesh' yani 'sakalsız erkek' olarak adlandırılıyorlar. Genellikle 10-18 yaş arasından ve özellikle de fakir ailelerden gelen çocuklar seçiliyor. Bu gelenekte çocuklar, cinsel istismara uğruyor ve istemedikleri insanlarla cinsel beraberlik yaşamaya zorlanıyorlar. Çocuklara makyaj yaptırılıyor ve erkeklere hizmet ettiriliyor.