Ayşenur Arslan'a gözaltı ayıbına son verildi

Kanalımızda Medya Mahallesi programını hazırlayan Usta Gazeteci Ayşenur Arslan, imza günü için gittiği Eskişehir'de kaldığı otelde emniyet güçleri tarafından gözaltına alınmak istendi. Yayınımıza bağlanan Arslan, yarın ifade vermeye gideceğini açıkladı.

Kanalımızda Medya Mahallesi programını hazırlayan gazeteci Ayşenur Arslan imza günü icin gittiği Eskişehir’de gözaltına alındı. Ankara 40 Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki bir davaya katılmadığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarıldığı ortaya çıktı. Ayşenur Arslan şu anda otelde olduğunu ve yarın ifade vermeye gideceğini söyledi.

Halk TV canlı yayınına bağlanan Ayşenur Arslan, “Eskişehir Belediyesi, avukatlar, milletvekilleri, CHP Genel Merkezi hakikatten alarma geçtiler ve ellerinden geleni yapıyorlar. Hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.

"Bu şekilde gözaltına alınması ayıp!"

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç konuya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, "Maalesef gözaltına alındı. Kendisi ile konuştum. Emniyete götürülüyor. Bu gece gözaltında tutulacak. Adli Tıpa götürülecek. Sürmekte olan bir davaya ilişkin gözaltına alındı. Eskişehir'de panele gitmişti. Bu geceyi emniyette geçirecek. Gözaltına almadan  tebligat da yapılabilirdi. Türk medyasının ablasının bu şekilde gözaltına alınması artık ayıp. Saygıdeğer bir gazeteci.

Ayşenur Arslan dün de ekrandaydı, bu sabah da ekrandaydı. Neden Eskişehir'de gözaltına alındı? Yarın da hafta sonu. Muhtemelen pazartesi gününe kalacak. Umarım bir an önce bırakırlar." dedi.

Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama

Sözcü'de yer alan habere göre, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada,“22.03.2019 günü bazı basın yayın organlarında Gazeteci Ayşenur Uyanık (Arslan)'ın Eskişehir Emniyet Müdürlüğü görevlilerince gözaltına alındığına dair aslı olmayan haberlerin yayınlandığı görülmüştür. Emniyet güçlerimiz tarafından 22.03.2019 günü saat 19:00 sıralarında kendisine adli bir konu ile ilgili tebligat yapılmıştır. Gözaltına alındığına dair haberler tamamen asılsızdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi. 

 

 

Etiketler :