Ayşenur Arslan, AKP'li Turan'ın kendisine gönderdiği mesajı paylaştı ve yanıt verdi

Halk TV programcısı Ayşenur Arslan, Medya Mahallesi programında AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın kendisine gönderdiği mesajı paylaştı.

Ayşenur Arslan, Halk TV'de yayınlanan sunucusu olduğu Medya Mahallesi programında AKP'li Bülent Turan'ın kendisine gönderdiği mesajda Turan'ın 'mesajının bir bölümünün kullanıldığını ve yanlış anlaşılma olabileceğini' yazdığını söyledi.

Ayşenur Arslan, Turan'ın "İstanbul Sözleşmesi'nin her sözleşmede olduğu gibi iyi tarafı da kötü tarafı da vardır. Sözleşme 10 yıldır yürürlükte, çok istifade edildi ancak kadın cinayetleri durdu mu, durmadı" sözlerini programda yeniden okuyarak mesajın devamını da paylaştı.

"Demek sadece bir sözleşmeye taraf olmak veya olmamak bir konunun yok veya var olmasını sağlamaz. Biz kendimiz o sözleşme olmasa da ihtiyacımız olan mevzuatı hazırlarız. Dünyaya örnek kanunları, yasaları, sözleşmeleri inşa eder bunları tüm dünyayla paylaşırız. Aile Bakanlığımız başta olmak üzere kim konuyla ilgiliyse her türlü mevzuat değişikliğine yeni düzenlemelere sözleşmelere açık  olduğumuzu ifade ederiz"

Arslan, Turan'ın sözlerinin tamamını okuduktan sonra Turan'a verdiği yanıtı paylaştı. Turan'a "Bu uyarınız için teşekkür ederim ama İstanbul Sözleşmesi konusunda teessüf ederim" sözleriyle yanıt veren Arslan, "İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasını protesto eden kadınları ablukaya ve gözaltına almak, Boğaziçili öğrencileri cezaevine atmak... Bunların İnsan Hakları Sözleşmesi'nden de çekilmesi beklenir" ifadelerini kullandı. 

 

Etiketler :