Ayşe Pakdemirli Anlatıcı, Toprağa Verildi

Ayşe Pakdemirli Anlatıcı, Toprağa Verildi
İZMİR'de kayıp olarak aranırken Torbalı Karakuyu'da, çiftlik evinin yakınlarındaki dere yatağında cesedi bulunan Ayşe Pakdemirli Anlatıcı, cenaze törenin ardından toprağa verildi. Ayşe Pakdemirli Anlatıcı'nın, eski başbakan...

İZMİR'de kayıp olarak aranırken Torbalı Karakuyu'da, çiftlik evinin yakınlarındaki dere yatağında cesedi bulunan Ayşe Pakdemirli Anlatıcı, cenaze törenin ardından toprağa verildi. Ayşe Pakdemirli Anlatıcı'nın, eski başbakan yardımcısı, Anavatan Partisi döneminin önemli siyasetçilerinden olan babası Ekrem Pakdemirli'nin geçen 31 Aralık'ta ölümünden sonra sık sık çiftlik evinde kaldığı belirtildi.

Anavatan Partisi döneminin önemli siyasetçilerinden Ekrem Pakdemirli'nin kızı 54 yaşındaki Ayşe Pakdemirli Anlatıcı'nın cesedi, Torbalı Karakuyu arasındaki Beşikçioğlu mevkisinde bulundu. Anlatıcı, ilk belirlemelere göre yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki çiftlik evine aracıyla giderken selde direksiyon kontrülünü yitirdi ve araçla birlikte sürüklendi. Bir süre sonra araçtan çıkan Anlatıcı'nın boğularak öldüğü belirlendi.

Adli Tıp Kurumu'ndaki otopside, vücudunda kesici ve delik bir yara izin bulunmayan Ayşe Pakdemirli Anlatıcı'nın cenazesi, otopsinin ardından bugün Balçova Uğur Cami'ne götürüldü.

Cami avlusunda annesi Nuran Pakdemirli, eşi Rüştü Anlatıcı, kızı Gizem Anlatıcı, kardeşleri Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Bekir Pakdemirli, Emre Pakdemirli, Betül Pakdemirli kabul etti. Bir ayda hem eşinini hem de kızının acısını yaşayan anne Nuran Pakdemirli, ayakta durmakta güçlük çekti.

İstanbul'da yüksek lisans eğitimi alan Gizem Anlatıcı da annesinin tabutunu başından ayrılmadı. Ankara'da bulunan Rüştü Anlatıcı, eşinin tabutunun başında "Allah rahmet eylesin. Mekanını cennet eylesin. Başka bir açıklama yapmak istemiyorum" dedi.

VALİ: ARAŞTIRMALAR SÜRÜYOR

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ak Parti İl Başkanı Bülent Delican, Ulaştırma Denizcilik ev Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın danışmanları Ömer Sertbaş ve Aziz Demir ile işadamları Murat Aksu, Zeynel Abidin Erdem aileyi yalnız bırakmadı. Öğle vakti kılınan namazdan sonra Ayşe Pakdemirli Anlatıcı'nın cenazesi, Yukarı Balçova Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazı sonrasında açıklama yapan İzmir Valisi Mustafa Toprak şunları söyledi:

"Geçen Cuma günü kayıp müracatında bulunulmuş. Benim de pazartesi günü konudan haberim oldu. Gerekli talimatlarımız sonrasında pazartesi günü cesede ulaşıldı. Yapılan araştırmada da, ülkemize büyük hizmetleri dokunan ve kendisi de bir kaza sonucu hayatını kaybeden Ekrem Pakdemirli'nin kızı olduğu tespit edildi. Ancak yapılan ilk araştırmalar sonrasında, yağmur sularının altında kalan köprünün orada kazanın meydana geldiği gözüküyor. Başka da bir bulgu yok. Ama yine de gerekli araştırmalar sürüyor."

ANNESİ 'HAVA YAĞIŞLI GİTME' DEMİŞ

Bekir Pakdemirli de kızkardeşinin zaman zaman çiftlik evinde kaldığını belirterek şöyle konruştu:

"Özellikle babamı kaybettikten sonra daha sık kalmaya başladı. O gün de annemi Balçova'da bırakıp gitmiş. Annem 'hava yağışlı gitme' demiş ama o gitmek istemiş. Hatta eşinin de yanına gelebileceğini söylemiş. Biz kayıp olayından sonra her yere baktık ama arazimiz içindeki dereye bakmayı düşünemedik. Çünkü yıl boyunca çok az suyun aktığı bir dereydi. Araç da sürüklenmiş, kendisi de araçtan inmek mi istedi, yoksa su mu dışarı çıkardı bilmiyoruz" dedi.