Ayhan Sefer Üstün: Tuzağı, Devlet Bahçeli'yi yönlendiren kişiler kurdu

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Suat Toktaş’ın geçen cumartesi yönettiği programda ‘Yüzde 90’ı şu ucube sistemden şikayetçilerdir. 50+1’in kendilerine tuzak olduğunu gördüler’ demişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü grup toplantısında 50+1 konusuna değinmişti. AKP MKYK yöneticisi Şamil Tayyar da bunu tuzak olduğunu sosyal medyadan paylaşmıştı.

Eski AKP’li yöneticili Ayhan Sefer Üstün, AKP içindekilerin yüzde 90’ı için sistemden şikayetçilerdir diye belirtmişti. Kendilerine tuzak kurulduğunu da gördüler diyen Üstün, bunu yapanları da ‘kendilerini devlet yerine koyan ve Devlet Bahçeli’yi de yönlendirdiği söylenen kişilerdir’ demişti.

‘15 Temmuz darbesi arkasında bir psikoloji oluşturuldu ve AKP devletleştirildi. Ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın eli kolu bağlı olacak bir sistem getirildi’ diyen Üstün, başkanlık sistemine geçelim denilerek yolu açıldı şeklinde konuşmuştu.

AKP içinde o dönemde profesör unvanını taşıyan ve hukukçu birisine gittiğini anlattı Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, aldığı cevabı şöyle aktarmıştı:

Bu sistemi, bu elbiseyi Tayyip beye göre dikiyoruz. Tayyip beyden sonra ne yaparsanız yapın dedi. Tabii şok oldum. Yani bir ölümlüye mi sistem kuruyoruz. Bir sistem kurmamız gerekirken bir ölümlüye sistem yapıyoruz deyince ellerini açarak ne yapalım, dedi.