Türkiye Gündemini Sarsan Adamın Gözaltındaki İlk Görüntüsü

Ayhan Bora Kaplan davasının hem sanığı hem de "M7" kod adlı gizli tanığı olan, firar ettiği ortaya çıkınca hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılan Serdar Sertçelik'in Macaristan'da yakalandığı ve 6 Temmuz'a kadar geçici olarak tutuklandığı bildirildi. İçişleri Bakanlığı Gürcistan sahte pasaportu ve Simeon Nikos kimlik bilgisiyle Sertçelik'in yakalandığını duyurdu.

Ayhan Bora Kaplan davasının hem sanığı hem de gizli tanığı olan, firar ettiği ortaya çıkınca hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılan Serdar Sertçelik'in Macaristan'da gözaltına alındığı ve 6 Temmuz 2024 tarihine kadar geçici olarak tutuklandığı öğrenildi.

sertcelik.jpg
Serdar Sertçelik

Elektronik kelepçeli olmasına rağmen yurtdışına kaçan Sertçelik, YouTube'da yayınladığı iddialarında, kendisinin ifadesinde geçirilmek istenilen isimler arasında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, eski Adalet Bakanları Bekir Bozdağ ve Abdülhamit Gül, Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Milletvekili Mücahit Aslan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ve Sadık Soylu'nun olduğunu öne sürmüştü.

whatsapp-image-2024-05-30-at-21-06-52.jpeg
Macaristan'da gözaltına alınan Serdar Sertçelik

Serdar Sertçelik’in açıklamaları üzerine Ayhan Bora Kaplan davasında soruşturma başlatılmıştı.

Serdar Sertçelik hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılmıştı.

go07by6weaemvdl.jpg

İÇİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı da Sertçelik'in yakalandığını duyurdu. Sertçelik'in Gürcistan sahte pasaportu ve Simeon Nikos kimlik bilgisiyle yakalandığı bildirildi. Sosyal medyadan duyuru şöyle yayımlandı:

İlgili Haberler