Aydos Ormanı'ndaki yangın kontrol altında

İstanbul Pendik'te bulunan Aydos Ormanı'nda yangın çıktı. Ekiplerin müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alındı.

Pendik ilçesinde bulunan Aydos Ormanı'ndan bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ekibi alana sevk edildi. Ekiplerin söndürme çalışmasına helikopter de destek verdi.

KONTROL ALTINDA

İstanbul Valiliği, yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Valili, "Aydos Ormanında çıkan orman yangını kontrol altına alınmış olup, ekiplerin soğutma çalışması devam etmektedir" açıklamasında bulundu.

"GECİKME YOK, ARI KOVANLARINDAN ÇIKMIŞ OLABİLİR"

Halk TV'de Gülşah Ekinci'nin sunduğu GÜndem Özel'e konuk olan İstanbul Anadolu Yakası İtfaiye Müdürü Ersel Aykanat, yangına müdahalede herhangi bir gecikmenin olmadığını söyledi. Aykanat, yangının çıkış sebebinin henüz belirlenemediği fakat hava sıcaklığı veya arıcıların bölgede olması dikkat çekti. Aykanat şunları söyledi:

"Herhangi bir yaralı veya can kaybı yok. Somut bir şey yok ama hava sıcaklığı bölgedeki arıcıların olması neden olabilir. Gecikme olmadı. 5-6 dakika içerisinde ekiplerimiz buradaydı"

DÖRT HEKTAR ETKİLENDİ

Yangına ilişkin İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama geldi. Valilik, dört hektarlık alanın yangından etkilendiğini açıkladı. Valiliğin açıklaması şöyle:

"21.07.2024 Pazar günü saat 14.00 sıralarında Pendik - Aydos Ormanında yangın çıkmıştır. Yangına, Orman Müdürlüğü ve ilgili birimlerin ekipleri ivedilikle müdahale etmiştir. Yangına 2 yangın söndürme uçağı ve 4 helikopterle müdahale edilmektedir. Ayrıca İtfaiye, AFAD, emniyet ve diğer ilgili birimlerimiz de toplam 78 ekip, 159 personelle yangına müdahale etmektedir. Yangın, rüzgarın da etkisiyle bölgesel olarak devam etmekte olup an itibariyle 4 hektarlık ormanlık alan etkilenmiştir"

TERMOMETRELER 32 DERECEYİ GÖSTERİYOR

Aydos ve çevresinde termometreler 32 dereceyi gösteriyor. Çok kuvvetli olmamakla birlikte yer yer rüzgar, yangının yayılmamasını artırabiliyor. Nem oranı ise yüzde 45 ile 50 arasında.

BÖLGE ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Polis ekipleri, çevrede güvenlik önemli alarak bölgeyi araç trafiğine kapattı. Çevre ilçelerden gelen sulama araçları ve kepçeler de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

İBB'YE BAĞLI EKİPLER MÜDAHALEDE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 13 İtfaiye Grubu, 30 araç ve 88 personel de yangına müdahalesini sürdürüyor.

"TAHRİP EDİLEN ORMANDA YANGIN BAŞLAMIŞ"

Gazeteci Murat Ağırel, Aydos Ormanı yakınlarında yapılan işletmelere dikkat çekti. Ağırel, şunları dile getirdi:

Cafe,düğün salonu,paint ball,halı saha gibi çeşitli işletmelere verilen izinler ve izinsiz yerler ile tahrip edilen Aydos ormanında da yangın başlamış.

Umarım kısa sürede söndürülür.

screenshot-2024-07-21-at-15-07-51-1-murat-agirel-muratagirel-x.png

Sosyal medyada yangın yerinden video paylaşan bir yurttaş da duruma isyan etti. Yurttaş, yangın haber verilir verilmez müdahale edilmediği ve helikopterin geç geldiğini iddia etti.