Ayaklanma Çağrısı Yaptı: 14 Yaşında Çocuk Çıktı

Ayaklanma Çağrısı Yaptı: 14 Yaşında Çocuk Çıktı
İçişleri Bakanlığı, bugün "Sultanbeyli'de ayaklanma çıkarmaya başlayacağız" şeklinde yapılan paylaşım sonrasında harekete geçti. Bakanlık yaptığı açıklamada paylaşım yapılan hesabın 14 yaşındaki bir çocuğa ait olduğunu belirtti.

Sultanbeyli'de Ayaklanma Çağrısı Yapan 14 Yaşındaki Çocuk Gözaltına Alındı

5 Temmuz 2024 tarihinde "Ayaklanış#Türkiye" rumuzlu bir sosyal medya hesabından "Saat 19.00-20.00 arası Sultanbeyli'de ayaklanma çıkarmaya başlayacağız" şeklinde paylaşım yapıldı. Bu paylaşım üzerine İçişleri Bakanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı harekete geçerek hesabın kullanıcısının 14 yaşındaki E.P. olduğunu tespit etti. Aynı hesaptan Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin kimlik bilgilerinin de paylaşıldığı görüldü.

Gözaltına alınan E.P. hakkında İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından gerekli işlemler başlatıldı. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ülkemizde karışıklık çıkarmak isteyenlere, provokasyonlarına çocukları alet etmek isteyenlere tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Olayla ilgili soruşturma geniş çaplı olarak devam ediyor.

Bu olay, sosyal medyanın sorumsuz kullanımı ve çocukların bu platformlarda ne tür risklere maruz kalabileceklerinin altını çiziyor. Ebeveynlerin ve yetkililerin bu konuda daha duyarlı olması ve gerekli önlemleri alması gerekiyor.