Avcılar halkı gözaltındaki Belediye Başkanı için yürüdü
Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara dün gerçekleşen İBB'ye yönelik operasyonda gözaltına alındı.

Çaykara için CHP ilçe örgütü "Utku Başkan için yürüyoruz" sloganı ile yürüyüş çağrısında bulundu. Gözaltındaki Avcılar Belediye Başkanı Çaykara da çağrıyı yineledi.

Çaykara "Hukukun üstünlüğünü, halkın iradesini ve demokrasimizi korumak adına, birlik olmanın zamanı. Dün, şahsıma yönelik hukuksuz bir gözaltı süreci yaşanmıştır. Ancak bilinmelidir ki; bu sadece bir kişinin değil, halkın iradesine yöneltilmiş bir müdahaledir. Bu akşam saat 18.00'da, Marmara Caddesi Atatürk Heykeli önünden başlayarak belediyemize doğru birlik ve dayanışma yürüyüşü düzenlenecektir. Bu yürüyüşe siz değerli komşularımı davet ediyorum." ifadelerini kullanarak Avcılarlılara mesaj yolladı.

İBB'ye yönelik operasyonlarda gözaltına alınmıştı! Avcılar Belediye Başkanı Çaykara'dan ilk açıklama
Özgür Özel Avcılar'dan Erdoğan'a seslendi: Dışarıda bir tane AKP'li belediye başkanı kalmaz
Marmara Caddesi'nden başlayan yürüyüşe CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ve CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Belediye İş, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve sivil toplum örgütleri katıldı.

YENİ EVLİ ÇİFT NİKAH SONRASI EYLEME KATILDI
Avcılar Belediyesi'nde nikahı kıyılan yeni evli gelin damat da yürüyüş sonunda belediye önünde yapılan eyleme katıldı. CHP'li Tanal, kürsüde yaptığı konuşma sırasında çifti kürsüye davet etti.
CHP Şanlıurfa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Mahmut Tanal, “Bugün halkın iradesine, hukuka, demokrasiye, adalete sahip çıkmak için buradayız. Bugün buraya hesap sormaya geldik. Halkın iradesini yok sayanlara, seçilmişlere kumpas kuranlara, sandıkta çıkan sonuçları kabullenemeyenlere karşı hesap sormaya geldik. Seçilmiş belediye başkanımız Utku Caner Çaykara iki gündür gözaltında, tutuklama kararı yok. Suçun ne olduğu bile açıklanmamış. Belediye Başkanımız hakkında soruşturma izni verilmeden gözaltına alınamaz. Gözaltına alınan Sayın Çaykara halkın oyuyla seçilmiş bir belediye başkanıdır. Yargı kararı olmadan suçlu ilan edilmiştir. Görevden uzaklaştırmak için her türlü kumpası uyguluyorlar. Biz bunun için buradayız. Başkanımıza sahip çıkıyoruz. Hedefte sandık var, Halkın oyu ve tercihleri var. Sesimizi kısmaya çalışanlara karşı buradayız. Halkın iradesini çiğnetmeyeceğiz. Bu bir demokrasi sınavıdır. Utku Caner Çaykara yalnız değildir. Avcılar halkı yalnız değildir” ifadelerini kullandı.

