Atatürk'ün İstiklal Madalyası'nın belgesi ilk kez sergilenecek

Atatürk'ün İstiklal Madalyası'nın belgesi ilk kez sergilenecek
TBMM'de 30 Ağustos Zafer Bayramı için geçit töreni ve kortej yürüyüşü düzenlenecek, Atatürk'ün İstiklal Madalyası'nın belgesi ilk kez sergilenecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü kapsamında Meclis'te etkinlikler düzenlenecek.

TBMM ön bahçede yapılacak geçit töreni öncesinde; Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası ve Mehteran Birliği saygı duruşu, İstiklal Marşı ve çeşitli marşlardan oluşan bir konser gerçekleştirecek.

Törenin ardından, 16 Türk Devleti bayrağını taşıyan Tarihi Saygı Bölüğü'nün de katılacağı bir kortej yürüyüşü düzenlenecek.

mustafa-kemal-ataturk.jpg
Mustafa Kemal Atatürk İstiklal Madalyası ile.

Yürüyüş, TBMM önündeki İnönü Bulvarı'ndan başlayıp Atatürk Bulvarı üzerinden Ulus'taki 1. TBMM Binası'na kadar devam edecek.

ATATÜRK'ÜN İSTİKLAL MADALYA VESİKASI İLK KEZ SERGİLENECEK

Kutlamalar çerçevesinde, 1. TBMM Binası'nda yer alan Kurtuluş Savaşı Müzesi'nde "İstiklal Madalyaları Sergisi" açılacak.

aa-20240828-35503196-35503195-ataturkun-istiklal-madalyasini-aldigina-dair-vesika-30-agustosta-ilk-kez-sergilenecek.jpg

Sergide Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İstiklal Madalyası'nı aldığına dair vesika da ilk kez gösterilecek.

ATATÜRK'E İSTİKLAL MADALYASI NE ZAMAN VERİLDİ

TBMM 1. Dönem üyelerinden bazılarına İstiklâl Madalyası verilmesi için yazılan tezkere, 21 Kasım 1923'te görüşüldü. Yapılan oylama ile Mustafa Kemal Atatürk ve 23 arkadaşına kırmızı-yeşil şeritli İstiklâl Madalyası verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak:AA, HALKTV.COM.TR