Atatürk büstüne balta ile saldıran şahıs yakalandı

Erzurum’da bulunan bir okulun bahçesindeki Atatürk büstüne balta ile saldıran Yusuf E., polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

Erzurum’un Palandöken ilçesinde gerçekleşen olayda, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen bir ihbarda saat 21.00 sıralarında bir şahsın Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi'ndeki Yıldızkent Borsa İstanbul Ortaokulu'nun bahçe duvarından atlayarak elindeki balta ile Atatürk büstüne saldırdığı bildirildi.

Gelen ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, yapılan kamera incelemesinde bordo renkli bir aracın okul çevresinden uzaklaştığı tespit edildi. Polis ekipleri, söz konusu şüphelinin 39 yaşındaki Yusuf E. olduğunu belirlerken kamerada tespit edilen aracı da aramaya başladı.

erzurumda-ataturk-bustunu-balta-ile-kir-411530-114369.jpg

Palandöken Suç Araştırma ve Soruşturma ekipleri, şüpheli aracın bulunduğu konumu bütün ekiplere telsiz anonsuyla bildirirken Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yunus timleri de Yusuf E. isimli şahsı Abdurrahman Gazi Mezarlığı'nın üst tarafında suç aleti balta ile yakaladı.

Şahıs, ifadesi alınmak üzere Yenişehir Polis Merkezi Amirliği'ne götürülürken Atatürk büstü incelemenin ardından muhafaza altına alındı.

erzurumda-ataturk-bustunu-balta-ile-kir-411528-114369.jpg

Kaynak:DHA