Arşiv Yine Unutmadı! AKP İktidarı Suudi Kralı İçin Milli Yas İlan Etti, Anıtkabir'e Gitmeyen Yeni Krala Devlet Nişanı Taktı

Suudi Arabistan'da oynanacak süper kupa maçında Suudi yetkililerin Atatürk posterlerine için vermemesi Türkiye'de infiale neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları Suudi Kralı için ilan edilen bir günlük milli yası hatırlatan paylaşımlar yaptı.

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin oynacağı Süper Kupa maçı, Suudi yetkililerin Atatürk posterleri ve pankartlarına izin vermemesi sonrası iptal edildi. TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe yayınladıkları ortak bildiri ile maçın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Takımlar Türkiye'ye döndü, Atatürk posterleri ve İstiklal Marşı'yla karşılandı.

Türkiye'ye ayağa kaldıran skandal sonrası sosyal medyada, AKP iktidarının ölen Suudi Kralı için yas ilan etmesi gündem oldu.

AKP iktidarı, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un vefatı sebebiyle bir günlük milli yas ilan etmişti.

milli-yas.jpg

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz El Suud’un 2015'teki vefatı sebebiyle 24 Ocak tarihinde tüm yurtta bir günlük yas ilan etti.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un vefatı sebebiyle 24 Ocak'ta bir günlük milli yas ilan edilmiştir. Bu vesile ile merhum Kral Majesteleri Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'a Yüce Allah'tan rahmet diliyor, kardeş Suudi Arabistan halkı ile Arap ve İslam Alemi'ne taziyelerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verilmişti.

Yas alameti olarak yarın tüm yurtta ve dış temsilciliklerde bayrakların yarıya indirildi.

cemal-kasikci.jpg

Suudi Kralı için yas ilan edilmesi sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Kullanıcılar ayrıca gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da, Suudi Konsolosluğunda korkunç şekilde katledilmesini de hatırladı.

erdogan-devlet-nisani.jpg

Sosyal medyaya yansıyan bazı yorumlar şöyle:

* 2015’te Suudi Arabistan Kralı ölünce Erdoğan milli yas ilan etmişti. Suudi devletini bu toplumun dostuymuş gibi pazarladılar yıllardır. Ama bir kez daha görüldü ki Suudi rejimi Cumhuriyet’e düşman. Siyasal İslamcılığın memlekete ne kadar faydasız olduğunun özeti bu yaşananlar.

Erdoğan 2016'da, ölen kralın yerine geçen Selman Bin Abdulaziz Al Saud’a Devlet Nişanı vermişti.
Selman Bin Abdulaziz Al Saud, Ankara'yı ziyaretinde Anıtkabir'e gitmemişti.

ERDOĞAN TOGG HEDİYE ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'a Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg'u hediye etmişti. İki ülke arasında doğrudan yatırım, savunma sanayii, enerji, savunma ve iletişim alanlarında anlaşma imzalanmıştı.

Etiketler :