Arapların Gözdesi: Tıraş Gerektirmeyen Saç Ekimi

Arapların Gözdesi: Tıraş Gerektirmeyen Saç Ekimi
Sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde insanlar bir yıl içerisinde 1 milyar dolardan fazla tutarı saç ekimi yaptırmak ve kelliğe son vermek için harcıyorlar

Sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde insanlar bir yıl içerisinde 1 milyar dolardan fazla tutarı saç ekimi yaptırmak ve kelliğe son vermek için harcıyorlar. Avrupa, Ortadoğu ve diğer dünya ülkelerinde saç ekimi tedavisi, Türkiye’de gerçekleşen tedavi işlemine oranla daha maliyetli bir işlemdir. Bu nedenle dünyanın pek çok farklı bölgesinden ve Ortadoğu’dan her yıl binlerce insan Türkiye’ye gelerek saç ekimi tedavisi yaptırmaktadır. Ortadoğu ülkeleri arasından ülkemize en çok hasta gelen ülke ise Birleşik Arap Emirlikleri’dir. Özellikle Arap erkekler tarafından en çok tercih edilen işlemler, saç ekimi ve sakal bıyık ekimidir.

Türkiye’nin saç ekimi sektöründe dünyada en çok tedavi görülen ülke olması ve bu sektörün merkezi haline dönüşmesinin birçok sebebi var. En kaliteli ve düşük maliyetli tedavi işlemleri Türkiye’de gerçekleştirilmektedir. Bir diğer unsur ise ülkemizde saç ekim alanındaki gelişmelerin diğer ülkelere oranla daha fazla takip edilmesi ve uygulamaya ilk fırsatta sunulmasıdır. Özellikle Türk saç ekimi uzmanları da bu alanda oldukça başarılıdır. Bütün bu kriterle birleştiğinde Türkiye, saç ekimi konusunda tercih edilmesi gereken ülkelerin en başında yer almaktadır. Saç ekimi yaptırmak isteyen Araplar da yaptıkları araştırmalar sonucunda bu işlem için ülkemizi tercih etmeye başlamışlardır.

Türkiye’de son zamanlarda uygulanan en etkili saç ekimi yöntemi, tıraşsız saç ekimi yöntemidir. Tıraşsız saç ekimi yöntemi, ağrısız, zahmetsiz ve işlem sonrası kanamanın meydana gelmediği bir işlemdir. Özellikle Arap turistlerin neden tıraşsız saç ekimi tercih ettiğini birkaç madde ile sıralayabiliriz.

  • Saçlar tıraş edilmediği için saç ekimi işleminin izleri doğal olarak saçlar tarafından kamufle edilmektedir.
  • Kişilerin alıştığı saç şekillerini değiştirme gibi bir gereksinimleri kalmamaktadır ve bu nedenle daha sık tercih edilmesi söz konusudur.
  • Tıraş işlemi uygulanmadığı için saçlar, donör alandaki estetik olmayan görüntüyü hızlı bir şekilde ortadan kaldırır.
  • Saç ekimi yaptıran kişilerin, gündelik yaşama dönüşü çok daha hızlı gerçekleşir.
  • Özellikle saçlarını erkek tıraşı yaptırmak istemeyen kadınlar için ideal bir çözümdür.
  • Kadınların saçlarını ortalama bir boyuta getirmek için senelerce beklemesini önler.
  • Saçlarını uzun kullanan erkeklerin saçlarını kestirmesi önlenmiş olur.

Saç Ekimi Arap Hastalar İçin Turizme Dönüştü!

Avrupa ülkelerinde ve ABD’de 10 bin ve 15 bin dolar arasında değişen saç ekimi fiyatlarının, ülkemizde 2 bin ile 4 bin TL arasında yapılıyor olması turizm sektörünü de canlandırdı. Saç ekimi merkezlerine, işlemin uygunluğundan dolayı yurt dışından pek çok  hasta gelmesi, turizm açısından da bir takım yenilikleri beraberinde getirdi. Tedavi için ülkemizi en çok Arap turistlerin tercih etmesi, saç ekimi merkezlerinin Arap hastalara özel turlar düzenlemesine neden oldu.

Tıp merkezleri artık saç ekimi yaptırmak için Türkiye’yi tercih eden Araplara operasyon uygularken aynı zamanda farklı paket turlar da uygulamaya başladı. Saç ekimi merkezlerinin Arap ülkelerinde bulunan temsilcileri, saç ekimi yaptırmak isteyen hastaları yaklaşık 20 kişilik gruplar halinde Türkiye’ye göndermektedirler. Bu şekilde gelen hastalar, özel araçlarla alınarak lüks otellere götürülüyor ve işlem süresince konaklamaları sağlanıyor. Daha sonra ise hastalara en uygun zaman belirleniyor ve o süre içerisinde saç ekimi operasyonları yapılıyor. Saç ekimi uygulaması bittikten sonra, tedavi gören hasta 3 gün boyunca kontrollere gelmek zorundadır. Bu neden ile kontrol süresi boyunca günlerini iyi geçirmeleri için, saç ekim merkezleri tarafından hastalara geziler düzenleniyor. Böylece rehber eşliğinde gezilerini yaparak hem saç ekimi işlemlerini yaptıracaklar hem de çok güzel bir tatil yapmış olacaklar.

Selfi Çılgınlığı Saç Ekimine Talebi Arttırdı!

Sosyal medyanın bu kadar yaygın kullanılmasıyla birlikte insanların kişisel bakıma verdiği önem arttı. Özellikle fotoğraflarda kusursuz görünme arzusu, kellik problemi ve saç dökülmesi sorunu yaşayan insanları saç ekimi yaptırmaya yönlendirdi.

Uzmanlar, fotoğraf karelerinde yüzün ve saçların ön planda olduğu selfi akımının, estetik operasyonlar ve saç ekimi yaptırma oranını büyük ölçüde etkilediği kanaatinde. Saç ekimi yöntemiyle birçok insanın hayatının pozitif yönde değiştiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Kemal Tekeş, “Saç ekimi ile yüzde 100 başarı sağlanıyor. Lokal anestezi ile yapılan ameliyat sonucunda saçsızlığın üzüntüsü ve psikolojik olarak yaşattığı bunalımdan kısa sürede kurtulabilirsiniz. Günümüzde dış görünüş çok önemli. Merkezimize başvuran erkek hastalarımız kendilerini daha iyi hissetmek, mutlu olabilmek ve iş hayatlarında daha rahat hareket edebilmek için saç ektiriyor. Hastanemizde uzman ekip tarafından hijyenik koşullar altında yan etkisi olmayan, acısız ve ağrısız bir şekilde saç ekimi yapıyoruz. Saç ektirenler yeniden doğmuş gibi hissediyor.” diye konuştu.

Saç Ekimi Nedir?

Saçlar en önemli aksesuarlarımızdır. Hem kadınlar hem de erkekler için saçların görünümü, stili tamamlayan en önemli unsurdur. Reklamlarda, dizilerde, filmlerde ya da afişlerde gördüğümüz bakımlı ve harika saçlar hepimizin hayalidir. Bu görüntüye sahip olmanın en iyi yolu ise saçlara bakım uygulamaktır. Saçlar sürekli bakım isterler ve ilgilenilmezse yıpranırlar. Bu nedenle dökülmeler ve kelleşme meydana gelebilir.  Eğer kelleşme durumu meydana geldiyse yapılacak en etkili yöntem saç ekimi yaptırmaktır. Saç ektirerek saçlarınızın eski dolgun görünümüne ya da yepyeni dolgun saçlara kavuşabilirsiniz.

Saç Ekimi Yaptırmanın Önemi Nedir?

Saç dökülmesi zaman zaman kişilerde rahatsızlık hissi uyandırır. Saçları dökülen kişi zamanla kendini beğenmemeye ya da saç dökülmesinden kaynaklı oluşan açıklıkları kapatmaya çalışır. Özgüven eksikliğine dahi neden olabilen saç dökülmesi ve kellik problemi, kişilerin sosyal hayatta sorun yaşamalarına hatta iç dünyalarında psikolojik sorunlar yaşamalarına neden olabilmektedir. Böyle zamanlarda kişi alternatif yollar aramaya başlar. Bu alternatif yolların içinde en çok tercih edileni %100 oranında başarı sağlayan saç ekimi yaptırma yöntemidir.

Saç ekimi yaptıran bireyler sosyal hayatlarında yaşadığı bir takım kişisel kaygılardan uzaklaşırlar. Yeni bir görünüme kavuşmanın vermiş olduğu motivasyon ile özgüven artışı yaşayarak, hayatlarında daha aktif bireylere dönüşürler. İletişim kurma ve çevre edinme yetileri gelişerek, yaşama daha bağlı bireyler haline gelmektedirler. Özgüveni arttıran en büyük kavramlardan biri de beğenilmektir. Beğenilme duygusunun verdiği pozitiflik, saç ekimi yaptıran kişilerin %90’a yakınında özgüven artışına neden olmaktadır.

Saç Ekimi Yaptırılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Saç ekimi estetik görünümü desteklemesi açısından yapılması istenen bir işlemdir. Bu nedenle yüzde duruşu, başlama çizgisi ve nasıl yapılacağı oldukça önemlidir. Mükemmel bir saç ekimi görüntüsü isteniliyorsa mutlaka bir uzman hekime yaptırılması gerekmektedir.  Saç ekiminin doğal bir görüntüye sahip olması için mutlaka saç çizgisine bakılmalı ve ona göre işlem yapılmalıdır. Her aşaması büyük hassasiyet ve ciddi tecrübe gerektiren saç ekimi yönteminde, dikkat edilmesi gereken 4 ana unsur bulunmaktadır.

  1. Ön saç çizgisi oluşturulurken çok dikkatli olunmalıdır. Saç ekimi uygulanacak bölgenin açıklığı, saç grefti alınan bölgedeki greft miktarı, kişinin yaşı ve ne beklediği gibi konular dikkate alınmaktadır. Bu kriterlere uygun sonucu almak için en ideal yöntem, ölçülerek belirleme yöntemidir. Çünkü anatomik olarak her kişi farklıdır. Herkese aynı tedavi yöntemi uygulanmaz. Kafa yapısı farklılığı, işlemi yapacak hekimi yanıltacak bir etkendir. Bu nedenle en sağlıklı ve güvenilir yöntem ölçüm metodu kullanmaktır.
  2. Saç ekiminde işlemin başarı durumunu etkileyen önemli etkenlerden biri, saç köklerinin beslenebilmesidir. Bunun için saç köklerinin yerleştirileceği mikro kesilerin yani kanalların, ekilecek olan greftlerin çapında olması gerekmektedir.
  3. Saç köklerinin yerleştirileceği mikro greftlerin açıları dökülme olmadan önceki mevcut olan saçların yönünde açılmalıdır.
  4. Verici bölgeden alınan saç köklerinin çapı ve uzunluğu hesaplanarak, kanal açmak için kullanılan lateral slitin çapı ve uzunluğu ayarlanmalıdır. Kişiye özel kanal açıcılar kullanılmalıdır.

Saç Ekimi Yaptırmanın Avantajları

Tıraş gerektirmeyen saç ekimi tercih edildiği zaman sürekli olarak kullanılan saç modeli de kullanılmaya devam edilebilir. Özellikle kadınlar, saç tıraşı gerektirmeyen bu yöntem yaygınlaştıktan sonra saç ekimi yaptırmaya başlamışlardır. Saç ekimi yöntemi ile saç uzaması isteyen ve uzun saç kullanmayı tercih eden hem kadın hem erkekler uzun saçlara sahip olabilirler. Yaklaşık olarak 7-8 saat süren bir işlemdir. Hijyenik ve steril bir ortamda gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu işlem gerçekleşirken,  kafa derisi enfeksiyona çok açık bir hale gelerek dışarıdan bakteri alımına oldukça müsait olmaktadır. Bu nedenle hijyen bu işlem için en önemli kuraldır. Saç ekimi yaptırılacak merkezin hijyen koşulları mutlaka kontrol edilmeli ve tercih edilirken bu unsura dikkat edilerek tercih edilmelidir. Ağrısız ve acısız bir işlemdir. Tıraşsız saç ekimi işlemi, kolay ve çabuk sonuç veren bir işlemdir. Saç ekimi yaptıran bireylerin, saç ekimi yaptırmayan ve kellik sorunu yaşayan erkekler ya da ciddi derecede saç dökülme sorunu yaşayan kadınlara oranla daha mutlu bireyler olduğu ve özgüvenlerinde artış olduğu klinik olarak da ispatlanmıştır.

Etiketler :