Aracını Şekerlerle Süsledi, Çocukları Sevindirdi

Van'ın Erciş ilçesinde 30 yıldır esnaflık yapan ve 3 çocuk babası olan Coşkun Durmaz (37), İsrail'in Filistin'deki saldırılarında hayatını kaybeden çocuklara dikkat çekmek amacıyla aracını bayram şekeri ile süsleyip, mahalle mahalle dolaşarak çocuklara şekerlerden ikram etti.

Alkanak Mahallesi'nde yaşayan esnaf Coşkun Durmaz, Ramazan Bayramı sabahı otomobilini, bayram şekeri ve çikolata ile süsledi. Ardından mahalle mahalle dolaşarak çocuklara bayram şekeri ve çikolata ikram etti.

aracini-bayram-sekeriyle-susleyip-mahal-38407-2.jpg

GAZZE'DE ÖLEN ÇOCUKLARA DİKKAT ÇEKTİ

Durmaz, İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden çocuklara dikkat çekmek için bu yöntemi tercih ettiğini belirterek, "Ramazan Bayramı'nın ilk günü farkındalık oluşturmak amacıyla aracımı şeker ve çikolata ile süsledim. Amacımız, bu zulme dikkat çekmekti. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa, İsrail'in zulmü altında. Gazze'de yaklaşık 185 gündür çocuklar hunharca katlediliyor. Bu durumu düşünerek, aracımızı şekerlerle süsleyip, çocuklarımızın mutlu olmasını istedik. Mahalle mahalle dolaşarak bu şeker ve çikolataları çocuklara ikram ettim. İnşallah bu savaş sona erer ve Mescidi Aksa'nın kurtuluşunu Rabbim bize nasip eder" dedi.

aracini-bayram-sekeriyle-susleyip-mahal-38407-4.jpg

Elisa Çiftçi ise "Caddede yürürken bir araçta asılı şekerler gördüm. Önce çok şaşırdım, sonra otomobildeki şekerleri bize ikram ettiler. Coşkun amcamızın, Filistin'de hayatını kaybeden çocuklara dikkat çekmek için böyle bir şey yaptığını öğrendim. Bayramın birinci günü bizi çok mutlu etti. Umarım bu savaş sona erer ve Filistin'deki çocuklar da bizim gibi mutlu olur" şeklinde konuştu.

aracini-bayram-sekeriyle-susleyip-mahal-38407-001.jpg

aracini-bayram-sekeriyle-susleyip-mahal-38407-1-001.jpg

aracini-bayram-sekeriyle-susleyip-mahal-38407-5-001.jpg

Kaynak:DHA

Etiketler :