Araç Kiralama Devinin İflası İstendi: Davayı Ünlü Profesör Açtı

Araç Kiralama Devinin İflası İstendi: Davayı Ünlü Profesör Açtı
Konkordato davalarında ‘komiser’ olarak görev yapan Prof. Dr. Serdar Kale’nin, Getir Araç AŞ’ye karşı dikkat çeken bir dava açtığı ortaya çıktı. Dava dosyasına göre Prof. Dr. Kale, meydana gelen trafik kazasında, aracında meydana gelen değer kaybında şirketi sorumlu tuttu. Yapılan yargılama sonrası mahkeme Kale’yi haklı buldu. Karara rağmen ödeme yapılmadı, Kale, şirketin iflasını istedi.

İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen iflas istemli davaya göre, şimdilerde, kritik bir davaya dönüşen olay 10 Ekim 2021 günü yaşandı. Anılan gün D-100 karayolunda Ankara yönünde doğru hareket eden Prof. Dr. Serdar Kale’nin aracına, seyir halindeki bir araç çarptı.

ÇARPAN ARAÇ TAM KUSURLU BULUNDU

Kazaya ilişkin tutanakta, Prof. Dr. Kale’nin aracına çarpan araç yüzde 100 kusurlu bulundu. Anılan aracın sürücüsünün ehliyetinin de olmadığı anlaşıldı. Getir Araç Dijital Ulaşım Çözümleri AŞ tarafından işletilen araç nedeni ile Kale, yargı yoluna gitti.

whatsapp-image-2024-01-05-at-21-13-51.jpeg
Kale'nin aracında 320 bin liralık değer kaybı tespit edildi.

ŞİRKETE KARŞI İCRA TAKİBİNE GEÇTİ

Şirkete karşı açılan davada, araçtaki değer kaybı 320 bin TL olarak hesaplandı. İstanbul Anadolu 25. Asliye Ticaret Mahkemesi, anılan tutarın faizi ile ödenmesine karar verdi. Kale, mahkemenin kararı ile icra takibine geçti. Şirket avukatları takibe itiraz etti. İtiraz üzerine, icra takibi durdu.

whatsapp-image-2024-01-05-at-21-14-09.jpeg
Kazaya yol açan aracın sürücü ehliyetsiz çıktı.

‘İFLAS’ İSTEMLİ DAVA AÇTI

Prof. Dr. Kale bu kez, ‘itirazın iptali ve iflas’ istemi ile yeni bir dava açtı. İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açılan davada, ön inceleme duruşmasının 9 Şubat’ta yapılması kararlaştırıldı.

Konu ile ilgili Getir Araç’tan yapılan açıklamada ise “Haberinizde belirtildiği üzere söz konusu davacının Getir Araç Dijital Ulaşım Çözümleri Ticaret A.Ş. (GetirAraç) aleyhinde açtığı tazminat talebi ilk derece mahkemesinde kabul edilmiştir” denildi.

‘İSTİNAF KARARINI BEKLEMEDEN DAVAYI AÇTI’

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Söz konusu davacı, istinaf mahkemesinin kararını beklemeden yargılama devam ederken şirketimize yönelik olarak ilamsız icra yolu ile iflas takibi yapmıştır. Şirketimizin itirazı üzerine bu kez de iflas istemli bir dava açmıştır. Hukuka aykırı iflas takibinin iptali için ise de dava açılmış olup ilk duruşması 9 Şubat’ta gerçekleşecek bu dava ile ilgili her türlü hukuki hakkımız saklı bulunmaktadır.”

‘KÖTÜ NİYETLİ BİR GİRİŞİM’

Şirket açıklamasında “Söz konusu tazminatın, henüz istinaf mahkemesi süreci devam ederken şirketimizin iflasına istinaden icra yoluyla alınmak istenmesini kötü niyetli bir girişim olarak değerlendiriyor, söz konusu haberinizde istinaf mahkemesi sürecinin devam ettiğine yer verilmemesinin de davacının bu niyetle kamuoyu üzerinden baskı oluşturma çabasına hizmet ettiğini görüyor; dolayısıyla tarafsız bir yayıncı olarak haberinizde açıklamamıza yer verilmesini istirham ediyoruz.”

Kaynak:halktv.com.tr