AP Türkiye Raportörü Sánchez Amor'dan Ali Yerlikaya'ya Çağırı

AP Türkiye Raportörü Sánchez Amor'dan Ali Yerlikaya'ya Çağırı
Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Daimi Raportörü Nacho Sánchez Amor, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Cumartesi Anneleriyle ilgili açıklamaları hakkında konuştu. Olumlu bir gelişme olduğunu söyleyen Amor, AYM kararlarına uyulması çağrısı yaptı.

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Daimi Raportörü Nacho Sánchez Amor, İçişleri Ali Yerlikaya'nın dün Cumartesi Anneleri ile ilgili yaptığı "Yaşadıkları mağduriyettir. En kısa zamanda sürede çözüm üreteceğiz" açıklamasının olumlu olduğunu kaydetti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Amor, her cumartesi günü Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak isteyen Cumartesi Anneleri'ne karşı polisin tavrının da değişmesi gerektiğini belirterek AYM'nin konuyla ilgili verdiği kararları hatırlattı.

Amor, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Ali Yerlikaya'nın Cumartesi Anneleri hakkındaki açıklaması olumlu bir haber. Umarım bu, polisin tavrında gecikmiş bir değişikliğin habercisi olur ve Galatasaray Meydanı'ndaki barışçıl protestolara AYM'nin açık ve bağlayıcı kararları doğrultusunda izin verilir."

d27f6b13-fbaa-467a-b0e7-7efd6ebd73d7.jpg

Etiketler :