Ankara'da Araçlar Suya Gömüldü, Evleri Su Bastı

Ankara'da etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle yollar suyla dolarken, araçlar ilerleyemedi. Ev ve iş yerlerini su bastı, bir ağaca yıldırım düşme anı görüntülendi. Ankara Valiliği'nden de kentin kuzey ve batısında etkili olması beklenen gök gürültülü sağanağa karşı uyarı geldi.

Etimesgut'ta öğleden sonra başlayan sağanak ve dolu yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kısa sürede yollar sular altında kalırken, araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

2.jpg

Çevredekiler ve sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı araçlar da suda kaldı.

ankarada-saganak-yollar-gole-dondu-araclar-mahsur-kaldi-2-8849-dhaphoto2.jpgSağanak nedeniyle bazı alt geçitler kullanılamaz hale gelirken, bazı mahallelerde de su baskınları yaşandı.

11.jpgEryaman'da evlerine gitmek için okuldan çıkan öğrenciler yağış nedeniyle zor anlar yaşadı.

aa-20230525-31234506-31234497-baskentte-saganak-etkili-oluyor.jpg

EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Başkent'te etkili olan sağanak ulaşımın yanı sıra ev ve iş yerlerini de olumsuz etkiledi.

12.jpgKentin batısında kuvvetli olan sağanak nedeniyle pek çok yerde su baskınları meydana geldi.

ankarada-saganak-yollar-gole-dondu-araclar-mahsur-kaldi-2-8849-dhaphoto6.jpgEsnaf, kova ve leğenlerle dükkanlarına dolan sel suyunu tahliye etmeye çalıştı.

ankarada-saganak-yollar-gole-dondu-araclar-mahsur-kaldi-2-8849-dhaphoto5.jpgBelediye çalışanları da iş makineleri ile tıkanan tahliye hattını onarmak için çalışma başlattı. İstanbul Yolu Metro İstasyonu'nu da su bastı.

ankarada-saganak-yollar-gole-dondu-araclar-mahsur-kaldi-2-8849-dhaphoto3.jpg

Ağaca yıldırım isabet etti

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde bir ağaca yıldırım isabet etti.

İlçede aralıklarla devam eden yağışın ardından, Tevfik İleri Mahallesi'nde Pursaklar Belediyesi'nin bahçesindeki ağaca yıldırım düştü. Yıldırım'ın düşme anı, belediyenin güvenlik kamerasınca kaydedildi.

aa-20230525-31235377-31235375-pursaklarda-agaca-yildirim-isabet-etti.jpg

Görüntülerde, yıldırım isabet eden ağacın alev aldığı, kısa süre sonra da yangının söndüğü anlar yer alıyor.

13.jpg

VALİLİKTEN UYARI

Ankara Valiliği de kentin kuzey ve batısında etkili olması beklenen gök gürültülü sağanağa karşı uyardı.

3.jpgValiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi ve meteoroloji radarından alınan son verilere göre; Ankara'nın kuzey ve batısında gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

4.jpg

Kaynak:DHA

Etiketler :