Ankara Üniversitesi'nden 'taciz nedeniyle yönetmelik değişti' haberiyle ilgili açıklama

Ankara Üniversitesi'nden 'taciz nedeniyle yönetmelik değişti' haberiyle ilgili açıklama
Ankara Üniversitesi Basın Halkla İlişkiler Birimi, yaptıkları bir açıklamayla 'Üniversitede taciz olayı nedeniyle yönetmelik değişti' haberini yalanladı.

Söz konusu haberde, "Ankara Üniversitesi'nde öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan B.'nin, kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.'ye (23) şiddet uygulayıp tecavüz ettiği iddiası ile tutuklanmasının ardından, üniversite bünyesindeki Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (KASAUM) yönetmelik değişikliğine gidildi. Yeni yönetmelikte merkezin etkinlik alanlarını düzenleyen 6'ncı maddeye 'cinsel taciz veya şiddet olayları' ile ilgili yeni görev tanımı girdi" ifadeleri kullanılmıştı.

Ankara Üniversitesi Basın Halkla İlişkiler Birimi, yaptıkları bir açıklamayla 'Üniversitede taciz olayı nedeniyle yönetmelik değişti' haberini yalanladı.

İşte o açıklama:

"Bugün basında yer alan “Üniversitedeki taciz olayı nedeniyle yönetmelik değişti” haberleri ile ilgili açıklama:

Ankara Üniversitesi Kadın Sorunları Merkezi Yönetmeliği, Üniversitemiz Senatosunun 22 Şubat 2019 tarihli toplantısında kabul edilmiş olup 26 Mart 2019 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir. Söz konusu Yönetmelik, 18 Nisan 2019 Perşembe günü resmi gazetede yayımlanmıştır. 

Basında yer alan ve bir öğretim üyesinin üniversite dışında gerçekleştirdiği iğrenç olayın haberi ise 6 Nisan'da yapıldığından dolayı 19 Nisan'da (bugün) çıkan haberlerde "Taciz nedeniyle Yönetmelik değişti" ifadesi doğru değildir, Yönetmelik değişikliği talebinin tarihi malum çirkin olayın öncesinde yaşanmıştır. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur…

Basın Halkla İlişkiler Birimi"

Ne olmuştu?

Olay, Çankaya ilçesine bağlı Çayyolu Mahallesi'ndeki hayvan hastanesinde meydana geldi. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Hasan B., akşam saatlerinde, 7 kişinin çalıştığı, kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.'den mutfakta yemek hazırlamasını istedi.

Mutfağa giden Hasan B., iddiaya göre daha sonra Ç.B.'ye alkol almayı teklif etti. Teklifi reddetmesi üzerine sinirlenen Hasan B., genç kadına önce fiziksel tacizde bulundu sonra da döverek tecavüz etti.

Olay sonrası Ç.B.'nin şikâyeti üzerine Hasan B. gözaltına alınarak sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

İlgili Haberler
Etiketler :