Ankara Müftüsü'nden WiFi fetvası: Caiz değil

Ankara Müftüsü'nden WiFi fetvası: Caiz değil
Ankara Müftüsü Hasan Çınar, komşunun internetini kullanmaya ilişkin “şirketle yapılan sözleşmenin dışına çıkacağı için” caiz olmadığını ileri sürdü.

Gündelik yaşamı dinsel kurallara göre düzenlemeye gayret eden Diyanet İşleri Başkanlığı, bu kez internet kullanımının kablosuz ağ üzerinden paylaşılması konusuna değindi. Ankara Müftüsü Hasan Çınar, yurttaşların birbirlerine sağladığı internet erişiminin hane dışında olması halinde "caiz" olmayacağını iddia etti.

mugftu.jpg

Sosyal medya üzerinden kendisine yöneltilen, "Komşumun evinde internet (Wi-Fi) var. Şifresini alıp, komşumun internetini kendi evimden kullanmam caiz midir?" sorusuna yanıt veren Çınar, “Hayır, caiz değildir. İnternet servisi sağlayan şirketin sözleşmesinde ev dışındaki başka kişi, daire ve kurumlarla paylaşıma müsade edilmemektedir. Bundan dolayı evine internet bağlatan kimsenin şifreyi komşu daireye vermesi de komşunun şifreyi alıp kullanması da caiz değildir.” ifadelerini kaydetti.

wifi.webp

Bu tür ihalelerde sözleşmenin kapsamı dışına çıkmanın uygun olmadığını ifade eden Çınar, “Yine sözleşme gereği internet sözleşmesinin yapıldığı mekanda bulunan (hane halkı ve misafirleri) herkes kullanabilir. Hakkı olmayan bir şeyin iyiliği olmaz. Kullanan için de kullandıran için de helal değildir.” açıklamasında bulundu.

Kaynak:halktv.com.tr